Pedal Çevirerek Van Gölü'ne Can Verin: Aktivistlerin Çağrısıyla Mavi Rota!

Van Gölü İçin Pedallar Dönüyor: Aktivistlerden Farkındalık Turu

Yaşam 24.02.2024 15:53:00 0
Pedal Çevirerek Van Gölü
Tarih: 24.02.2024 15:53 Güncelleme: 26.02.2024 23:06

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Van Gölü'nün eşsiz maviliğini koruma altına almak amacıyla çalışmalar yürüten Van Gölü Aktivistleri Derneği, "Van Gölü Kirlenmesin Mavi Kalsın" sloganı ile anlamlı bir bisiklet turu düzenleyeceğini duyurdu.

AKTİVİSTLERİN ÇEVRE BİLİNCİ OLUŞTURMA GAYRETİ

Bölgenin ve dünya mirası statüsündeki Van Gölü'nün doğal güzelliklerine vurgu yapmak ve halkın bilincini artırmak için mücadele eden Van Gölü Aktivistleri Derneği, 25 Şubat Pazar günü saat 09:45'te başlayacak ve Van Sahil Yolu üzerinde gerçekleşecek olan bisiklet turuyla önemli bir etkinliğe imza atmaya hazırlanıyor.

İLK TUR HEYECANI VE KATILIM ÇAĞRISI

Dernek tarafından yapılan açıklamada ise, Van Gölü Havzası'nın doğal ve kültürel zenginliklerinin farkına varılmasını ve bu konudaki bilinçlendirmenin artırılmasını hedefleyen turun startının Kurtuluş Parkı'ndan verileceği bilgisi paylaşıldı. Dernek üyeleri ve çevre dostları, 2024 yılının ilk bisiklet turu ile bir araya gelerek, bu anlamlı günde pedal çevirirken aynı zamanda Van Gölü'nün korunması konusunda toplumsal bir çağrı yapacaklar. Herkesin katılımını teşvik eden açıklamada, insanların bu etkinlikte kendi bisikletleriyle yer almaları ve destek vermeleri tavsiye edildi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


YAZARLAR