Sert Konuşan DEM Parti Van Büyükşehir Adayı Abdullah Zeydan'ın Sicili Bozuk mu?

Konuşmasında "PKK'nın öyle bir gücü var ki, PKK sizi tükürüğuyle boğar, tükürüğüyle" diyen DEM Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Zeydan'dan "Sicilim bozuk değil, sizin siciliniz bozuk" diye çıkış yaptı.

Van 30.03.2024 01:12:00 0
Sert Konuşan DEM Parti Van Büyükşehir Adayı Abdullah Zeydan
Tarih: 30.03.2024 01:12 Güncelleme: 30.03.2024 13:40

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk'ün Haberi

DEM Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakkarili Abdullah Zeydan sicil tartışmalarına ateş püskürdü

Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı Abdullah Zeydan, son dönemde siyasi gündemin en çok konuşulan konularından biri olan sicil tartışmalarına ateşli bir cevap verdi. Rakiplerinin üzerinde durduğu sicil iddialarına karşı çıkarak, kendi sicilinin değil, rakiplerinin bozuk olduğunu öne sürdü.

MİTİNGDE CEVAP: “BOZUK OLAN SİZİN SİCİLİNİZ”

DEM Partisi'nin Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Zeydan, partisinin düzenlediği final mitinginde halka hitap etti. AK Parti'nin adayı Abdulahat Arvas tarafından dile getirilen 'sicili bozuk' suçlamalarına yanıt vermeyi ihmal etmedi. Rakip adayların bu tür suçlamalarını kategorik olarak reddederek, kendi dönemine ve performansına odaklanan Zeydan, "Sicilim bozuk değil, bozuk olan sizin siciliniz" diyerek iddialı bir ifade kullandı. 

VAN'DA SEÇİM HAREKETLİLİĞİ: REKABET VE ELEŞTİRİLER

Van'da seçim yaklaşırken atmosferin gittikçe daha da hareketlendiği ve adaylar arasındaki rekabetin kızıştığı görülüyor. Abdullah Zeydan'ın son mitingdeki bu açıklamaları, yerel seçim öncesindeki tartışmaların şiddetini artırdı. Kamuoyunda farklı yorumlara neden olan bu açıklama, aynı zamanda seçim stratejilerinin de bir göstergesi haline geldi. Zeydan, seçimler öncesi verdiği bu mesajla hem rakiplerini hem de kamuoyunu etkilemeyi amaçlıyor.

ZEYDAN'IN TEMİZ OLDUĞUNU İDDİA ETTİĞİ SİCİLİNDEN KESİTLER

Sicil tartışmalarına ateş püsküren ve sert çıkış yapan DEM Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Zeydan, daha önce yaptığı bir konuşmasında "PKK'nın öyle bir gücü var ki, PKK sizi tükürüğuyle boğar, tükürüğüyle" demişti.

Bu konuşması üzerine yagılanan ve 8 yıl hapis cezası alan, Yargıtay 16. Ceza Dairesi'nin kararı iptal etmesinin akabinde, Diyarbakır 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden ele alınan davada, Avukatlarıyla birlikte Edirne F Tipi Cezaevi'nden getirilen Zeydan'ın, önceki hapis cezasının bozulması üzerine beraatini talep ederken, mahkeme aksi bir karar alırsa tutukluluk süresinin dikkate alınmasını istedi.

Mahkeme, önceki hükümlerin arkasında durarak Zeydan'a "örgüt propagandası yapmak" suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün ve "örgüte yardım etmek" suçundan 5 yıl olmak üzere toplamda 8 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına hükmetti ancak Zeydan'ın tutukluluk süresini göz önünde bulundurarak tahliyesine karar verdi.
 

 

MAHKEMEDE ÇARK EDEREK KIVIRMIŞTI

HDP'li vekil, "PKK sizi tükürüğünde boğar' sözü manipüle edildi. Ben o sözü asla Türkiye halklarına ve devletine söylemedim. Bu sözlerim yandaş medya tarafından çarpıtıldı. Konuşmamın bütünü incelendiğinde devleti hedef almadığım görülecektir. Bu cümle DEAŞ'a karşı kullanılmıştır, o yönde bir tepkidir. Yaptığım konuşmanın hiçbir yerinde devlete ilişkin bir söz yoktur." ifadelerini kullanmıştı.

ABDULLAH ZEYDAN'IN HANGİ SÖZÜ DOĞRU?

Şimdi de yeni bir çıkış yapan Abdullah Zeydan, "Sicilim bozuk değil, sizin siciliniz bozuk" dedi. Abdullah Zeydan hangi sözünün doğru olduğunu açıklayacak mı?

Acaba seçmene verdiği tüm sözler de böyle ise, seçilmesi halinde Van'ı nasıl yöneteceği merak konusu oldu.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


YAZARLAR