Vanspor'a Ağır Cezalar: Tesislerinde Seyircisiz Maç ve Para Cezası!

PFDK'ya sevk edilen Vanspor'a para ve tesislerinde seyircisiz maç cezaları çıktı.

Van 19.04.2024 11:29:00 0
Vanspor
Tarih: 19.04.2024 11:29

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'ndan Vanspor'a cezalar yağdı.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), ligde üst sıraları hedefleyen Vanspor'a, Altınorduspor ile yapılan maçta yaşanan disiplin ihlalleri sebebiyle çok sayıda ceza verdi. Vanspor'a ait kırmızı siyahlı ekibimiz, 1 resmi maçı kendi sahasında seyircisiz oynamak zorunda bırakılırken, aynı zamanda 136.000 Türk Lirası para cezasına çarptırıldı. Vanspor'dan sorumlu olan Ferdar Çınak, Adem Dursun ve Mehmet Kadir Can ise hak mahrumiyeti, ihtar ve para cezalarına tabi tutuldu.

HEM SAHADA HEM YÖNETİMDE CEZA YAĞMURU

TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta yer alan Vanspor, Esenler Erokspor ve Bursaspor, 35. haftada yapılan maçlardaki olaylar nedeniyle PFDK tarafından cezaya çarptırıldı. PFDK tarafından yapılan bilgilendirmede Vanspor'a birçok ihlal gerekçesiyle cezai işlemler uygulandığı detaylandırıldı. Söz konusu cezalar, hem saha içi hem de yönetim kadrosunu etkileyen boyutlarda oldu.

DETAYLI CEZA İNCELEMESİ

Vanspor'a verilen cezaların ayrıntıları ise şu şekilde açıklandı:

- Vanspor'un taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat neticesinde 1 resmi müsabakayı seyircisiz oynama ve 12.000 TL para cezası.
- Merdiven boşluklarının boş bırakılmaması nedeniyle 33.600 TL para cezası.
- Stadyuma usulsüz seyirci almak suçundan 62.400 TL para cezası.
- Taraftarın sebebiyet verdiği saha olayları için 28.000 TL para cezası.
- Ferdar Çınak'ın akredite edilmediği alanda bulunması, hakemlere ve rakip takım mensuplarına yönelik davranışları nedeniyle toplamda 104.000 TL ve 51 günlük hak mahrumiyeti cezası.
- Antrenör Adem Dursun'un rakip takım mensubuna hakaret ettiği gerekçesiyle soyunma odası ve yedek kulübesine 2 maç giriş yasağı ve 9.000 TL para cezası.
- Görevli Mehmet Kadir Can'a akredite edilmediği alanda bulunmak suçundan ihtar ve hakaret nedeniyle 45 günlük hak mahrumiyeti cezası.

Esenler Erokspor ve Bursaspor da, taraftar oluşturulan olumsuzluklar nedeniyle aldıkları ihtar ve para cezalarıyla cezalandırıldı.

MAÇLARDA SKOR BİLGİSİ

35. haftada yapılan karşılaşmalarda Vanspor, sahasında Altınordu'yu 2-1 mağlup ederken, Esenler Erokspor ise Bursaspor'u etkileyici bir skorla 5-1 yenilgiye uğrattı. Bu sonuçlar, saha içi rekabetin heyecanını yansıtırken, saha dışı çatışmalar nedeniyle alınan cezalar da dikkat çekti.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


YAZARLAR