Zafer Peşindeki Vanspor'un gözü Serik'te: Liderin Rakibi, Şampiyonluğun Anahtarı Olabilir!

Cumartesi Günü Bursaspor Deplasmanında sahaya çıkacak olan Vanspor, şampiyonluk yolunda kritik Viraj için hazırlıklarını sürdürüyor.

Van 1.05.2024 15:57:23 0
Zafer Peşindeki Vanspor
Tarih: 01.05.2024 15:57

VANSPOR ŞAMPİYONLUK MÜCADELESİNDE KADERİNİ BELİRLEYECEK

Şampiyonluk mücadelesini sürdüren Vanspor, heyecan dolu bir haftasonuna giriyor. Cumartesi günü deplasmanda Bursaspor ile karşılaşacak olan Kırmızı Siyah ekip, bu maçı kazanıp rakip lider Esenler Erokspor'un Serik Belediyespor karşısındaki performansını bekleyecek. Zafere ulaşılması ve liderin puan kaybetmesi durumunda ise Vanspor, şampiyonluğunu ilan etme şansını yakalayacak. Bursa'da yapılacak olan karşılaşma, takımın gelecek haftalarda play-off mücadelesi verip vermeyeceğini de ortaya koyacak. Kırmızı Siyahlılar, bu önemli maçın hazırlıklarını Şahabettin Özarslaner Tesisleri'nde sürdürüyorlar. 

VANSPOR GÜÇLÜ İSTATİSTİKLERLE SAHAYA ÇIKACAK

TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta 35 maç sonunda topladığı 78 puanla ikinci sırada yer alan Vanspor, şimdiye dek 24 galibiyet ve 6 beraberlikle güçlü bir performans sergiledi. Rakip ağları 63 kez havalandıran Kırmızı Siyahlılar, kendi kalesinde ise 34 gol gördü. Ligin zirvesindeki yerini sağlama almak için Bursaspor deplasmanında galibiyet arayacak olan Vanspor, tecrübeli kadrosuyla sahaya çıkmaya hazırlanıyor. 

BURSASPOR MORALLERİ BOZUK

Küme düşmüş olmasına rağmen formda bir ekip olan ve onur mücadelesi verecek olan Bursaspor, ligde 35 maçtan sadece 5 galibiyet çıkarabilmiş durumda. Takım, 22 mağlubiyet ve 8 beraberlikle 20 puan toplayarak on sekizinci sırada yer alıyor. Bu karşılaşma, Bursaspor için ligdeki son maçlardan biri olarak önem taşıyor. 

GÖZLER DİĞER SAHALARDA

Vanspor'un şampiyonluk umutları, 80 puanla lider konumundaki Esenler Erokspor'un karşılaşmasına da bağlı. Eğer Vanspor Bursaspor karşısında zafer elde eder ve Esenler Erokspor, Serik Belediyespor'a yenilirse, Kırmızı Siyahlı ekibimiz zirveye oturacak. Ligin önceki haftasında Esenler Erokspor, Adıyamanspor karşısında 1-0'lık galibiyetle liderliğini sürdürürken, Serik Belediyespor ise deplasmanda 1461 Trabzonspor'a 2-0 kaybetti. 

ESKİ FUTBOLCULARIN REKABETİ

Her iki takımın kadrosunda yer alan eski Vanspor futbolcuları da bu kritik haftasonunda dikkat çeken detaylar arasında. Serdar Cansu, şu anda Esenler Erokspor forması giyerken, Emrah Tacir Serik Belediyespor için ter dökecek. Her iki isim de eski takımlarının kaderini etkileyebilecek. Vanspor taraftarları umutlu ve gergin bir bekleyiş içinde, bu haftasonu yaşanacak mücadeleleri merakla izleyecek.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


YAZARLAR