İpekyolu'nda Kıyıma Direniş: İşçiler Hukuk Savaşına Hazır!

İpekyolu Belediyesi'nden haksız işten çıkarmalar, işçiler hukuka başvuruyor.

Van 3.05.2024 12:25:00 0
İpekyolu
Tarih: 03.05.2024 12:25 Güncelleme: 04.05.2024 00:35

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk'ün Haberi

Seçim öncesi kimsenin ekmeği ile oynamayacağız sözü veren İpekyolu Belediyesi'nin DEM'li yönetimi dün akşam saatlerinde 138 işçinin çıkışını SMS göndererek yaptı.

HUKUK MÜCADELESİ BAŞLATILDI

İpekyolu Belediyesi çalışanlarının, belediyenin DEM'li yönetimi tarafından işten çıkarılması üzerine hizmet sektörünün bağlı olduğu sendika, hukuk mücadelesinin fitilini ateşledi. İpekyolu Belediyesi'nden işten çıkartılan 138 işçinin yaşadığı haksızlık, iş kanunları ve toplu iş sözleşmelerinin koruması altında yer aldığının altı çizilerek hukuki süreçlerin başlatıldığı bildirildi.

 

SMS İLE İŞTEN ÇIKARMA SKANDALI

Dün akşam saatlerinde İpekyolu Belediyesi tarafından birçok çalışana SMS yoluyla ulaştırılan işten çıkarma haberlerinin ardından işçiler, sendikal hakları doğrultusunda hukuksal adımlarını atmaya karar verdiler. Hizmet İş Sendikası'na ait üyelerin tamamı bugün, hukuki sürece dair bilgi almak için sendika yönetimine başvuruda bulundu.

 

HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ VURGUSU

Hizmet İş Sendikası Van Şube Başkanı Fatih Akdeniz'in işçilere yaptığı konuşmada, işçilerin hukuksuz bir biçimde işlerinden edildiklerini ve sendika olarak bu duruma sessiz kalmayacaklarını bildirdi. Akdeniz, "İş kanunu ve toplu iş sözleşmelerimiz işçilerin güvencesi altındadır. Siyasi görüşler ne olursa olsun, biz birlik ve beraberlik içinde hareket eder ve haksız işten çıkarmalara karşı mücadelemizi sürdürürüz," ifadelerini kullandı

 

SİYASİ GÖRÜŞÜNE BAKILMAKSINIZ EKMEĞİN PEŞİNDE

Başkan Akdeniz, sendikanın siyasi düşüncelerden bağımsız bir şekilde ekmeği ve emeği savunduğunu belirterek, işten çıkarılan işçilerin haklarını her koşulda savunacaklarını ve bu süreçte sendika avukatları ile işbirliği içinde mücadeleyi sürdüreceklerini vurguladı. Akdeniz, "Dava süreci için gerekli adımları atmaktayız ve işçilerimize hak ettikleri adaleti sağlayabilmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız," dedi.

 

İŞÇİLERİN EKMEĞİ İLE OYNANMASI TEPKİ ÇEKTİ

Yapılan işten çıkarmaların, daha önce "Kimsenin ekmeği ile oynamayacağız" şeklinde verilen sözlerin ters düştüğüne dikkat çeken işçiler ve sendika yönetimi, SMS yoluyla yapılan bu nezaketsiz eylemin emekçilerin ekmeği ile oynama anlamına geldiğini ve kabul edilemez olduğunu ifade ettiler. Bu durum karşısında, işten çıkarılan emekçilerin haklarını sonuna kadar savunma kararlılığı içinde oldukları kaydedildi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


YAZARLAR