Van Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Dairesi Başkanlığı'na bağlı Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), bölge genelinde etkili olması beklenen kuvvetli yağışlar nedeniyle vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.
AKOM tarafından paylaşılan meteorolojik verilere göre, 21 Ekim Salı günü itibariyle Van, Muş, Bitlis ve Hakkâri illerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olacak. Özellikle öğle saatlerinden itibaren Bitlis çevresinde, akşam saatlerinden sonra ise Van çevresinde yağışların zaman zaman kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.
Yapılan açıklamada, 2000 metre üzeri rakıma sahip bölgelerde yağışların karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülebileceği belirtildi. AKOM, ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar ve kuvvetli rüzgâra karşı vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı.
Meteoroloji uzmanları, hava sıcaklıklarının bölge genelinde birkaç derece düşeceğini, yağışlı havanın hafta ortasına kadar etkisini sürdürebileceğini bildirdi.
Kaynak: Van Postası Gazetesi