Akdeniz'in Feryadı: 'Erciş Emekçileri Enflasyon Canavarının Pençesinde!'

Erciş Belediyesi'nde çalışan işçiler için yapılan düşük ücret teklifine Hizmet İş Sendikası Van Şube Başkanı Fatih Akdeniz tepki gösterdi.

Van 22.03.2024 00:11:47 0
Akdeniz
Tarih: 22.03.2024 00:11

Sendika Başkanı Fatih Akdeniz'den ücret mücadelesi vurgusu.

Hizmet-İş Sendikası Van Şube Başkanı Fatih Akdeniz, Erciş Belediyesi emekçilerinin enflasyona ezdirilmemesi gerektiğini vurgulayarak, Erciş Belediyesi ile sürdürülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde beklentilerin karşılanmadığını belirtti. Akdeniz, görüşmelerde emekçi arkadaşların haklı taleplerinin göz önünde bulundurularak, sorunların masada çözülmesi için gayret sarf ettiklerini ifade etti. Ancak, Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murat Karaloğlu'nun 28.000 TL'lik bir teklifle direttiğini ve bu durumun emekçileri enflasyonun altında bir ücretle karşı karşıya bırakacak şekilde etkilediğini söyledi.

DİĞER BELEDİYELERLE KIYASLANAN ÜCRET FARKI ELEŞTİRİSİ

Fatih Akdeniz, aynı il sınırları içerisindeki diğer belediyelerle karşılaştırma yaparak Erciş Belediyesi emekçilerine teklif edilen ücretin diğer belediye çalışanlarına nazaran oldukça düşük olduğunu dile getirdi. Van Büyükşehir Belediyesi ve diğer ilçelerde imzalanan sözleşmelerde 32.000 TL ile 37.000 TL arası ücretler belirlendiğini, sosyal haklarda da artışlar yapıldığını hatırlattı. Erciş Belediyesi çalışanlarının da benzer ücret ve sosyal hak artışları talep ettiğini kaydetti.

 

ERCİŞ BELEDİYESİ ÇALIŞANLARININ MÜCADELEYE DEVAM EDİLECEĞİ MESAJI

Hizmet-İş Sendikası Van Şube Başkanı Akdeniz, konuşmasında Erciş Belediyesi işçilerinin ekonomik olarak zorluk çektiklerini ve Ramazan ayında bu zorlukların daha da arttığını vurguladı. Üyelerinin insana yakışır ücret ve sosyal haklar elde edene kadar mücadelelerine devam edeceklerini söyleyen Akdeniz, Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekiline tekrar teklifi gözden geçirme çağrısında bulundu. Emekçilerin pandemi süresince tüm zorluklara rağmen görevlerini yapmaya devam ettiğini hatırlattı ve hakları olan insani yaşam koşullarını elde etmek için seslerini duyurma çabalarının süreceğini belirtti.

Kaynak: Van Postası Gazetesi

 


YAZARLAR