ASKON, Van'daki Demli Belediyelerdeki İşçi Kıyımına Sert Çıktı

DEM'li belediyeleri vicdanlı olmaya çağıran ASKON Başkanı Şeref Gültepe, 'Bu Nasıl İntikam, Bu Nasıl Kin?' diye sordu.

Van 5.05.2024 19:56:50 0
ASKON, Van
Tarih: 05.05.2024 19:56

ASKON'DAN TEPKİ YÜKSELDİ

ASKON, Demokrat Belediyelerin gerçekleştirdiği işçi kıyımına yönelik tepkilerini dile getirerek, yaptıkları eylemin kınanması gerektiğini vurguladı. ASKON Başkanı Şeref Gültepe, belediyelerin bu eyleminin mazeret gösterilemeyeceğini belirtti.

ŞEREF GÜLTEPE'NİN AÇIKLAMASI

Gültepe açıklamasında, kayyum atanması ya da diğer bahanelerin ardına sığınılarak yapılan bu işçi çıkarmalarının hiçbir siyasi ya da ideolojik gerekçeyle haklı çıkarılamayacağını ifade etti. Mali durum veya ihtiyaç fazlalığı gerekçelerinin inandırıcı olmadığını belirtirken, kimseye insanların geçim kaynaklarıyla oynama hakkı verilmediğinin altını çizdi.

VİCDAN VE HAK ARAYIŞI

ASKON Başkanı, işçi kıyımına gidenlerin özgürlük, hak ve adaletten bahsettiklerini fakat pratikte bu değerleri göz ardı ettiklerini dile getirdi. Yapılanın hem kamu vicdanında hem de insani açıdan kabul edilemez olduğunu söyledi. Gültepe, işten çıkarılan işçilere desteklerini ve hak arayışlarının yanında olduğunu ifade etti.

TUTUMUN ELEŞTİRİSİ

Van halkının ve Kürt vatandaşların magdur edildiğini dile getiren Gültepe, Demokrat partisi başkanlarını bu tutumlarının kin ve intikama dayandığını iddia etti. Mağdur olanların haklarının iadesi gerektiğini belirterek eleştirilerini sürdürdü.

ÇAĞRI VE UYARI

DEM parti yöneticilerine seslenen Gültepe, dünyanın sadece kendi düşüncelerinde olanlarla değil, farklı olanlarla güzel olduğunu hatırlattı. Diğerlerinin de yaşamasının önemine değinerek, herkesin renginin ve değerinin zıtlıklarla anlam kazandığını belirtti.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


YAZARLAR