Başkale İlçesine Sosyal Hizmet Merkezi Kazandırıldı

Başkale'nin Sosyal Hizmet Kalkanı aktif. İlçeye özel merkez kapılarını açtı.

Van 2.03.2024 14:53:43 0
Başkale İlçesine Sosyal Hizmet Merkezi Kazandırıldı
Tarih: 02.03.2024 14:53

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Başkale'de Sosyal Hizmetler İçin Yeni Dönem. Van'ın Başkale ilçesinin sosyal hizmet alanında yaptığı yeniliklerle öne çıkıyor. Başkale Kaymakamlığı ve Belediyesi iş birliğiyle hayata geçirilen sosyal hizmet merkezi açılışı yapıldı. Bu gelişme, ilçe halkının yaşamına konfor ve kolaylık getirecek.

BAŞKALE'DE SOSYAL İHTİYAÇLARA ANINDA ÇÖZÜM

Başkale Sosyal Hizmet Merkezi, ilçedeki vatandaşlara hizmet etmeye başladı. Vatandaşlar artık sosyal hizmetlerle ilgili iş ve başvurularını uzak mesafelere gitmeden, ilçelerinde rahatça halledebilecek. Başkaleli vatandaşlar için büyük kolaylık sağlayacak olan bu merkezin açılışını, Başkale Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mustafa Çelik de ziyaret ederek faaliyetler hakkında bilgi aldı.

SOSYAL HİZMET MERKEZİ ÇALIŞMALARI NELERİ KAPSIYOR? 

Sosyal Hizmet Merkezi, vatandaşların eğitimden sağlığa, güvenlikten diğer sosyal hizmetlere kolay erişimini amaçlayan bir kuruluştur. Bu merkez; özel gereksinim grupları başta olmak üzere, her vatandaşa çeşitlenen hizmet modelleriyle hitap ediyor. Uygulama Birimi Başvuru Tespit ve İzleme Birimi kapsamında, ailelere ve bireylere onların ihtiyaç duyduğu hizmet modeline göre destek sağlanıyor. İncelemeler sonucunda belirlenen özel gereksinim gruplarına, sosyal ve ekonomik destekler, evde bakım hizmetleri, aile danışmanlığı gibi birçok farklı alanda yardım sunuluyor. Bu hizmetler yerel halkın yaşam kalitesini yükseltmek amacıyla tasarlanmıştır.

Kaynak: Van Postası Gazetesi
 


YAZARLAR