Başkale'nin Kitap Kahramanlarına Ödül Yağmuru: Van Valiliği'nden Genç Okurlara Takdir!

Çocuklar için Kitap Bayramı: Başkale'de ödüller sahiplerini buldu.

Van 30.04.2024 16:33:01 0
Başkale
Tarih: 30.04.2024 16:33

Başkale'de "Kitap Van" Projesine coşkulu final.

Van'ın Başkale ilçesinde Van Valiliği'nin öncülük ettiği ve eğitim alanında önemli bir yere sahip "Kitap Van" projesi kapsamında düzenlenen kitap okuma yarışması son buldu. Proje içerisinde yer alan ve kitap okuma konusunda başarılı performanslar sergileyen öğrencilere ödülleri verildi.

GENÇ OYUNCULAR ÖDÜLLERİNE KAVUŞTU

Bu yarışmada üstün bir performans gösteren Merkez Başkale İlkokulu öğrencileri Said Sefa Özcan ve Beren Kangur, ayrıca Cumhuriyet Ortaokulu öğrencisi Esma Bayhan, kaymakam tarafından ödüllendirilen isimlerde öne çıktı. Başkale Kaymakamı Mustafa Çelik, gençleri makamında ağırlayarak bu özel başarıları için tebriklerini iletti.

KAYMAKAM ÇELİK'TEN TEBRİKLER

Kaymakam Çelik, "Kitapla buluşmayı ve okuma alışkanlığını teşvik amacıyla gerçekleştirilen bu projede emeği geçen tüm öğrencilerimizi kutluyorum. Kitaplar en değerli dostlarımızdır ve okuyarak bilgi sahibi olmak, hayal gücümüzü genişletmek son derece kıymetlidir" diyerek öğrencilere başarılarının devamını diledi. Başarılı öğrencilere hediye edilen ödüller, onları daha da motive ederken Kaymakam Çelik, öğrencilere okuma alışkanlığını devam ettirme ve çevrelerine yayma konusunda da tavsiyelerini aktardı.

TEŞEKKÜRLER VE GURUR

Bu özel etkinlik boyunca desteklerini esirgemeyen Başkale Kaymakamı Mustafa Çelik'e öğrenciler teşekkürlerini sundu ve sağlanan bu fırsatta dolayı duydukları minnettarlığı dile getirdiler. Aynı zamanda okul yöneticileri ve öğretmenler de ifade ettikleri gururlarını, öğrencilerin bu başarılı sonuçları elde etmesiyle katbekat arttırdılar.

İL GENELİNDE KİTAPLA BULUŞMA DEVAM EDECEK

Eğitimi destekleyen ve gençlerin kitapla buluşmalarını sağlama amacını taşıyan "Kitap Van" projesi, il genelinde düzenlenen etkinliklerle okuma alışkanlığını yaygınlaştırmaya devam ediyor. Bu tür projelerin, gençlere yönelik olarak yapılan yatırımların en kıymetlilerinden biri olduğu anlaşılırken, Başkale ilçesi ve Van geneli için eğitim odaklı gelişmelerin müjdesini veriyor.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


YAZARLAR