Bayram Dönüşü Van'da Trafik Rengarenk: Otogarda Yoğunluk Zirve Yaptı

Kurban Bayramı tatili bitti, Van'da dönüş yoğunluğu başladı.

Van 20.06.2024 14:01:45 0
Bayram Dönüşü Van
Tarih: 20.06.2024 14:01

VAN OTOGARINDA GERİ DÖNÜŞ HAREKETLİLİĞİ

Van şehirlerarası otobüs terminalinde, Kurban Bayramı tatilinin son bulmasıyla birlikte geri dönüş trafiği hareketlendi. Hem tatilini Van'da geçiren vatandaşlar hem de şehirden uzak yerlere gitmiş olanlar, bayramın bitimine denk gelen bu günlerde dönüş yolculuğuna çıkmaya başladılar. Bu hareketlilik, terminalde yoğunluk yaratarak, dönüş yoğunluğunun baş gösterdiğinin habercisi oldu.

BULMA MÜCADELESİ VE TEDBİRLER

Tatilci vatandaşlar, dönüş yolculukları için otobüs biletlerini günler önceden temin etmiş olsalar da, bazı yolcular istedikleri güzergahlarda bilet bulmakta güçlük çekti. Şehirlerarası otobüs terminalindeki çalışanlar, yaşanan yoğunluğu en aza indirgemek için ek önlemler aldıklarını belirttiler. Buna ek olarak, ek seferler düzenleyerek, vatandaşların dönüş taleplerine cevap vermeye çalıştıklarını ifade ettiler. Otobüslerdeki doluluk oranlarının yüksekliği, ekstra seferlerin yapılmasına zemin hazırladı.

VATANDAŞLARIN DÖNÜŞ DENEYİMLERİ

Bazı vatandaşlar, erken davranarak biletlerini önceden aldıklarını ve otogarda yaşanan yoğunluğa hazırlıklı olduklarını ifade etti. Örneğin Mahmut A. adlı bir vatandaş, ailesiyle geçirdiği tatil sonrasında, önceden internetten aldıkları dönüş bileti sayesinde herhangi bir sıkıntı yaşamadan yolculuğuna başladığını söyledi. Terminaldeki düzen ve tertibin otobüs firmalarının aldığı tedbirler sayesinde sağlandığını belirtti.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


YAZARLAR