Bölgeden resmen fışkırıyor ama Türkiye giremiyor! Cihat Yaycı sitem etti: Defalarca söyledim

Emekli Tümamiral Cihat Yaycı, Türkiye'nin büyük bir hazineden faydalanamadığını ifade ederek isyan etti.

Van 5.07.2024 16:46:39 0
Bölgeden resmen fışkırıyor ama Türkiye giremiyor! Cihat Yaycı sitem etti: Defalarca söyledim
Tarih: 05.07.2024 16:46

Emekli Tümamiral Cihat Yaycı, Ulusal Kanal'da yetkililere seslendi.

Cihat Yaycı, Türkiye'nin balık hazinesine sahip olan bölgede avlanma yapamadığını söyledi. İşte Yaycı'nın o açıklamaları…

Adalar Denizi ve Doğu Akdeniz'de münhasır ekonomik bölge ilan etmediğimiz için deniz hak ve menfaatlerimizi kullanamıyoruz. Balıkçılarımız Adalar Denizi’nde açık denizlerde Tarım Bakanlığının ağlarına takılmış vaziyette.

Av yasağı olan dönemlerde Adalar Denizi'nde sancak varlık gösterecek balıkçılarımıza sanki kendi karasularımız, münhasır ekonomik bölgemizde avlanıyorlaşmışcasına yasak konulmaktadır.

Denizlerden istifade ve denizlerde sancak varlık gösterilmesi açısından balıkçılarımızın açık denizlerde faaliyetlerini gerçekleştirmesinin önü açılması gereklidir.

Bugün Yunan balıkçılar her yerde serbestçe avlanıyor. Bizde çeşitli yasaklar nedeniyle Adalar denizinde avlanamıyor. Ben Tarım Bakanlığına bunu defalarca ilettim. Maalesef çözülemedi.

Açık denizlerde balıkçılarımıza hiçbir regülasyon uygulanmamalıdır. Kabotaj Bayramı dolayısıyla bu durumu tekrardan gündeme getirmekte fayda var.

Yunanistan'da balık bu yüzden ucuz. Biz ise balığı pahalıya yemek zorunda kalıyoruz.
 


YAZARLAR