Çamaşır Makinesinin Ön Yıkama Işığı Sürekli Yanıp-Sönmesi

Çamaşır Makinesinin Ön Yıkama Işığı Sürekli Yanıp-Sönmesi

Gündem 15.01.2023 16:31:00 0
Çamaşır Makinesinin Ön Yıkama Işığı Sürekli Yanıp-Sönmesi
Tarih: 15.01.2023 16:32

Çamaşır Makinesinin Ön Yıkama Işığı Sürekli Yanıp-Sönmesi

Çamaşır makinelerinin dijital ve akıllı teknolojileri kapsamında üzerindeki her bir sembol ve ışık durumu, gerçekleştirdiği işleme ilişkin olarak kullanıcıya bilgi vermektedir. Bununla birlikte gerçekleştirmediği yani sorun yaşadığı işlevler ile ilgili olarak da yine üzerindeki ışıklar ya da dijital ekran Arçelik çamaşır makinesi hata kodları ile kullanıcıya bilgi vermektedir. Böylelikle çamaşır makinesinde hemen hemen ne gibi bir sorun olduğunun anlaşılabilmesi mümkün olur. Çamaşır makinesinin ön yıkama ışığının sürekli yanıp-sönmesi durumu da bu tip sorunlardan birisidir. Arçelik çamaşır makinesi arıza kodları çerçevesinde bu durum “ısıtıcı devre açık” anlamına gelmektedir. Bu durumun ne anlama geldiğini dahi bilmeyen genel kullanıcı tarafından çözüm için müdahale edilebilmesi mümkün olmaz. Bu yüzden profesyonel Ümraniye Arçelik Servisi teknikerlerinden yardım alınması gerekir.

Çamaşır makinesi çalışma prensibini yakından tanıyan uzman  Ümraniye Bosch Yetkili Servisi teknisyenleri tarafından “ısıtıcı devre açık” durumu için gerekli kontroller, makinenin modeline göre üst/arka kapağı açılarak gerçekleştirilmektedir. Çamaşır makineleri model özelliklerine göre yüksek Watt gücünde ısıtıcılara sahiptir. Her ısıtıcı üzerinde 1 ya da 2 adet sıcaklık sigortası yer almaktadır. Bu doğrultuda da çamaşır makinesi kazanı içerisinde su bulunmuyor iken ısıtıcı/rezistans devreye girmeye başlar ise, plastik kazanın yüksek ısınma durumuyla karşı karşıya kalmasına neden olur. Bu durumda da erime meydana gelebilmektedir. Bu yüzden sıcaklık sigortaları tarafından “şebeke gerilimi” kesilmektedir.

Ancak sıcaklık sigortası devreye girdiğinde plastikte erime meydana gelmesinden dolayı “ısıtıcı devre açık” sorunu meydana gelmiş olur. Bu durum temel olarak ısıtıcı devresinin plastik koruması olmadan açık şekilde kaldığını gösterir. Böyle bir tabloda çamaşır makinesinin kullanımı son derece güvensiz ve riskli olur. Bu yüzden de ön yıkama ışığı yanıp-sönmesi ile tüketiciye bunun uyarısı makine sistemi tarafından gerçekleştirilmektedir. Bulgurlu Arçelik Servisi teknisyenleri tarafından gerekli kontroller sağlandıktan sonra değişim işlemi yerinde müdahaleler ile gerçekleştirilir. Ayrıca sıcaklık sigortasının erimesine neden olan ana kaynakta belirlenerek, gerekli olan müdahaleler sonucunda ortadan kaldırılmaktadır. Bu şekilde Arçelik çamaşır makinesi arıza onarımı sonrasında arızanın kısa sürede tekrarlaması riski ortadan kaldırılabilmektedir.

 


YAZARLAR