Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ana muhalefetle ittifak olmaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısında CHP ile ittifak iddialarına, "İktidar partisi ve ana muhalefet partisi arasında siyasi ittifak olmaz" açıklamasıyla sert tepki gösterdi.

Van 26.06.2024 21:20:34 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ana muhalefetle ittifak olmaz
Tarih: 26.06.2024 21:20

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin Grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefetle ittifak iddialarına sert bir şekilde tepki gösterdi.

"Yumuşama olur ama ittifak olmaz"

Erdoğan açıklamasında, "Bizim normalleşme yapmamız aslında muhalefeti normalleştirme çabasıdır. Sıkılı yumrukları açacak olan muhalefettir. Dilini, söylemini düzeltecek olan muhalefettir. İktidar partisi ile ana muhalefet partisi arasında siyasi ittifak olmaz.

Uzlaşma olur, normalleşme olur, yumuşama olur ama siyasi ittifak olmaz. Biz de zaten böyle bir çaba içerisinde değiliz. Biz ülkemize milletimize ve devletimizin güvenliğine dair konularda ortak bakış açısını yakalamaya çalışıyoruz. Sivil anayasa ve dış politika gibi konularda iç cepheyi sağlamlaştırma gayretindeyiz." ifadelerini kullandı.

"Cumhur İttifakı sapasağlam ayaktadır"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamalarının devamında şu ifadeleri kullandı:

Muhalefetten yapıcı davranmalarını bekliyoruz. Diyalog süreci parti içi iktidar kavgasına kurban edilmemelidir. Biz rahatız. Eleştiri sınırlarını aşan yakışıksız ifadeleri sineye çekmeyiz. Birilerinin ortaklık arayışı AK Parti'nin 22 yıllık hizmet mirasından pay kapmaksa kimseyi başarı hikayemize ortak etmeyiz.

FETÖ'nün tetikçi kalemleriyle nereye varılmak istendiğini çok iyi biliyoruz. Gerek Sayın Bahçeli gerekse şahsım saldırıların arkasındaki aklı gayet net şekilde görüyoruz. Bunların meselesi Türkiye'nin güvencesi Cumhur İttifakı'dır. Bu tuzağa düşmeyeceğiz. 15 Temmuz gecesi meydanlarda kurulan Cumhur İttifakı sapasağlam ayaktadır. Milletimizin selameti için ayakta kalacaktır.

"Suç ortağı arayanlar kendini fazla yormasın"

İadeiziyaretimizin üzerinden 2 gün bile geçmeden yapılan çiğlikleri herkes takip ediyor. Karşımızdakilerin ciddi bir hazım problemi yaşadıkları anlaşılıyor. Biz 22 yıldır kimi zaman yalnız kimi zaman samimi dostlarımızla bu yolu yürüyoruz. Bu 22 yıl boyunca CHP'den hoşgörü nezaket görmedik bundan dolayı hiçbir şey kaybetmedik.

Bugün de siyasi bir kazanç peşinde değiliz. CHP gerilim siyasetini artık bıraksın istiyoruz. Diyaloğa şans tanıma arzumuz Cumhur İttifakı'na yönelik hadsizlikleri kabulleneceğimiz anlamına gelmez.

Edepli olmamız edepsizliği göz yumacağımız anlamına asla gelmez. Yumuşak başlıyız ama boynu çekilecek uysal koyun da değiliz. Suç ortağı arayanlar kendilerini fazla yormasın nereden geldiğini ve nereye gittiğini açıklayamadıkları para kulelerine baksınlar. Sözde kent uzlaşısında kimlerle yol yürüdüklerini sorgulasınlar.


YAZARLAR