E-Ticarette Müşteri Deneyimini Geliştirmenin Yolları

Müşteri deneyimi, potansiyel müşterilerle satın alma yolculuğunun her adımında iletişim kurulmasını kolaylaştırmayı ve dönüşüm oranlarını artırmayı hedefler.

Yaşam 14.10.2022 10:23:00 0
E-Ticarette Müşteri Deneyimini Geliştirmenin Yolları
Tarih: 14.10.2022 10:31

 

Müşteri deneyimi, potansiyel müşterilerle satın alma yolculuğunun her adımında iletişim kurulmasını kolaylaştırmayı ve dönüşüm oranlarını artırmayı hedefler. Müşteriyi elde etme oranını %5 artırmanın, kârı en az %25 artırdığını gösteren araştırmalar, işletmelerin sorunsuz müşteri deneyimi sağlamanın önemini kavraması gerektiğinin kanıtıdır.

  • Müşterilerinizle hızlıca iletişim kurmanıza olanak tanıyan canlı destek butonlarını web sitenize dahil etmeniz, sitenizi inceleyecek zamanı olmayan ve hızlı yanıtlara ihtiyaç duyan ziyaretçiler için paha biçilmezdir.
     

  • Sadece web sitenizin erişilebilir olması ve hızlı yüklenmesi için değil büyüme öngörüleriniz ve güvenlik için de uygun sunucu hizmeti aldığınızdan emin olun.
     

  • E-posta pazarlaması, en etkili e-ticaret stratejilerinin temelidir, müşterilerinizi etkilemek ve satın almaya ikna etmek için önemli fırsatlar sunar. Müşterilerinizle iletişimde kalmak, onlara faydalı bilgiler sunmak ve marka sadakati oluşturmak için e-posta pazarlamasını nasıl daha işlevsel kullanabileceğinizin yollarını arayın.
     

  • Müşteri deneyimini geliştirmek için sürprizleri seven çevrimiçi tüketicileri, bedava kargo, teşekkür e-postası ve ücretsiz hediyelerle sevindirebilir, “Seni özledik” e-postaları göndermek yerine terkedilen sepetler için satın alma işlemini tamamlamayı teşvik edecek indirimler önerebilirsiniz.
     

  • Coğrafi konum araçları ve yerel hedefleme ile mağazanızın yakınındaki müşterilere ulaşmaya çalışın.
     

  • Sosyal medya ve e-posta, markanız için sadık bir topluluk oluşturmanın en güçlü yollarındandır. Bu kitleyi ürün sayfalarınızda yorumlar ve derecelendirmeler yapmaları için yüreklendirebilirseniz hem potansiyel müşterilere; ürünü satın almış olanların deneyimlerini sunmuş hem de daha fazla gelişmeniz için geri bildirimler almış olursunuz.
     

  • Sosyal medyaya mağazanızla ilgili sorulara yanıt vermek için günlük düzenli olarak zaman ayırmanız önerilir. Hatta bazı yabancı işletmelerin yaptığı gibi mizahi bir dil ve etkileşimi artıran oyunlara başvurmanız rakiplerinize göre daha orijinal bir duruş sergilemeniz konusunda da işe yarayabilir.
     

  • Sunduğunuz içeriğin amacı, alışveriş yapanların sorunlarını çözmelerine yardımcı olmak olmalıdır. Sattığınız ürünlerle ilgili blog yazılarını, ipuçlarını, röportajları, videoları ve infografikleri dahil ederken bunu akılda tutmanız önerilir. Uzun, çözümler sunan, güncel içerikler, SERP’te diğer blog gönderileri arasında öne çıkma fırsatıdır. Hazırlaması için ciddi emek ve zaman gerekse de sıkıcı konuların derinliklerine dalarak onları en çok ilgilenen kullanıcılar için ilgi çekici ve kullanışlı hale getirebilecek şekilde sunmak önemlidir.
     

  • Çok kanallı pazarlama, dönüşümleri büyük ölçüde artırabilir. Müşterileriniz internetteki tüm kanallarda mevcut olduğundan markanızın olmadığı bir sosyal medya platform; potansiyel müşterilere şirketinizle bağlantı kurma fırsatı sunmadığınız bir alan anlamına gelir. Facebook’ta yalnızca 100 takipçiniz olabilir, ancak en iyi müşteriniz bu 100 kişiden biri olabilir. Eğer müşterilerle bağlantı kurmanın eğlenceli bir yolunu arıyorsanız bir YouTube kanalının markanıza katacaklarını da küçümsemeyin.
     

  • E-posta adresiniz ve diğer güncel iletişim bilgileriniz web sitenizde açıkça görülebilir olmalıdır.
     

  • E-postalarınızda insanlara isimleriyle hitap etmek gibi kişiselleştirmenin her küçük detayı, müşterilerinizin kendilerini özel hissetmelerini sağlar. Ayrıca tüketicinin yolculuğu boyunca alışveriş deneyimini konum ve göz atma geçmişi gibi farklı değişkenlere göre kişiselleştirmeniz önemlidir.
     

  • E-ticaret alışverişinin avantajı, satışlarınızın bölge ile sınırlı olmamasıdır. Çeviri özellikleri, uluslararası kargo ve ödeme seçenekleri ile yabancı müşterileri de hedeflemeye çalışın.
     

  • E-ticaret mağazalarına ait web siteleri ve uygulamalar, masaüstü, mobil ve tablet kullanımı için optimize edilmiş olmalıdır.
     

  • Ödeme sayfanıza ulaşan müşteriler en yüksek satın alma odağına sahip olanlardır. Tüm ödeme sürecini kapsayan A-B testleri yaparak insanların sepetlerini hangi aşamada terk ettiğini, hangi noktada zorlandıklarını anlamaya çalışın.

Uzman Görüşü

Müşteri deneyimi, web sitenizin veya uygulamanızın tasarımından ürün veya hizmetlerin teslimatına kadar müşterilerin markanızla olan tüm temas noktalarını kapsar. Müşteri deneyimini geliştirmek, müşterilerin markanız hakkında olumlu bir algı oluşturmasına yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda tekrar satın alma konusunda ikna olmasına ve arkadaşlarına, ailelerine, meslektaşlarına ürünlerinizi önermesine yol açar.

Bir e-ticaret sitesinin tam olarak yüklenmesi için geçen süre; dönüşüm oranları, müşteri memnuniyeti ve arama sonucu sıralamaları üzerinde önemli ölçüde belirleyicidir. Web sitesinin barındığı sunucunun stres altında olduğu yoğun talepler sırasında yükleme süresinde gecikme ve yavaşlamalar yaşanmaması için yüksek performanslı bilişim altyapıları tercih edilmelidir. Her tür hosting çözümüne uyarlanabilen WordPress Hosting gibi cms’e özel çözümlerin üzerinde durabilir ya da sitenizin büyüme öngörülerine göre kiralık sunucu seçeneklerini değerlendirebilirsiniz.

Turhost olarak, e-ticaret sitelerinin üstün alışveriş deneyimi sunmasını sağlayan hosting paketlerimiz ve modern sunucu donanımlarımızı kapsayan hız ve güvenlik odaklı çözümlerimizi incelemenizi, yüksek performanslı fırsatlarımızdan yararlanmanızı dileriz.

 


YAZARLAR