Günlük Cilt Temizliği Nasıl Yapılır?

Günlük Cilt Temizliği Nasıl Yapılır?

Genel 1.07.2024 00:22:00 0
Günlük Cilt Temizliği Nasıl Yapılır?
Tarih: 01.07.2024 00:22

 

Doğru uygulanan bir cilt bakımı rutini, cildin sağlıklı ve parlak gözükmesini sağlar. Cilt yapısına en uygun olan doğru ürünler ile oluşturulan cilt bakımı rutini, cildin nem dengesini korumaya yardımcı olmaktadır. Günlük yaşantıda cilt sağlığını etkileyen çok fazla etken madde vardır. Yoğun UV ışınından, cilde uygulanan türlü makyaj malzemelerine kadar birçok etken cilt sağlığını etkiler. Doğru uygulanan yüz temizleme jelleri ile parlak ve ışıltılı görünüme sahip olmanızı sağlar. Cliaderm.com ’un kullanıcısına sunmuş olduğu yüz temizleme jeli, canlandırıcı serum ya da yoğun nemlendirici özelliği bulunan ürünlerle günlük cilt bakımı rutini oluşturmaya olanak sağlıyor.

Doğru Yüz Temizleme Jelini Kullanın

Cilt temizliğinin önceliği doğru yüz temizleme jelini bulmaktır. Yüz temizleme jeli dairesel hareketlerle nazikçe kullanılmalıdır. Yüz temizleme jeli bol su ile temizlenmelidir. Hava şartları ne olursa olsun cilt temizliği sıcak su ile yapılmaz, bu sebeple soğuk ya da ılık su ile cilt temizliği yapılması önerilir. Yüz temizleme jelleri cildi derinlemesine temizlerken aynı zamanda nem dengesini bozmaz. Sabah akşam olmak üzere günde iki kere cildin yüz temizleme jeli ile temizlenmesi, cilt için sağlıklı olan bir rutindir.

Cildinize Uygun Olan Nemlendiriciyi Kullanın

Yüz temizleme jelinden sonra cilt kurulanmalıdır. Kurulanan cilt nem oranını her ne kadar korumaya çalışsa da bu noktada cildi beslemek fazlasıyla mühimdir. Yoğun nemlendirici ve canlandırıcı serum kullanımı ile gün boyu parlak, ışıltılı bir cilt görünümü oluşmuş olur. Nemlendirici kremler yukarıya doğru dairesel hareketler ile uygulanmalıdır. Cilde uygulanan herhangi bir krem aşağıya doğru uygulanmaz. Uygulandığı takdirde ilerleyen yaşlarda ciltte sarkmalar meydana gelir. Cliaderm.com ’da yer alan yoğun nemlendirici kremler ve canlandırıcı serumlar cildi derinlemesine beslerken aynı zamanda nemi içine hapseder. Cildin ihtiyaç duyduğu nem oranı karşılandığı takdirde pürüzsüz bir görünüm oluşur.

 

Günlük cilt temizliği oldukça dikkat edilmesi gereken bir husustur. Düzenli bir cilt bakım rutini oluşturulmalıdır. Sağlıklı görünen bir cilt hiç şüphesiz fark yaratacaktır. Günlük cilt bakımı yapılmadığı takdirde ciltte biriken gözle görülen ya da görülmeyen bütün kirler cilt yüzeyinde birikir. Daha sonrasında cilt altına yayılır. Cilt altına yayılan kir; sivilce, akne, gözeneklerin büyümesine neden olur. Ciltte nem kaybı meydana gelir. Bu nedenle, canlandırıcı serum da dahil olmak üzere doğru ürünlerle cilt bakımının yapılması oldukça önemlidir.

 

 

 

 

 

 

 

 


Anahtar Kelimeler: Günlük Temizliği Nasıl Yapılır?

YAZARLAR