HDP Van İl Eş Başkanı Karakoyun'dan Partililere 'Çalışmayın Evinize Gidip Oturun' çağrısı

HDP Van İl Eş Başkanı Handan Karakoyun'un sosyal medyada yayınlanan konuşmasında DEM Parti milletvekillerine "çakallar başımıza atanmış" diyerek partililere "çalışmayın evinizde oturun" sözleri tartışma başlattı.

Van 25.03.2024 12:31:28 0
HDP Van İl Eş Başkanı Karakoyun
Tarih: 25.03.2024 12:31

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk'ün Haberi

HDP'li Eş Başkan sosyal medya gündeminde. HDP Van İl Eş Başkanı Handan Karakoyun'un sosyal medyada yayınlanan bir konuşması büyük yankı uyandırdı. Hadan Karakoyun'u milletvekillerini değerlendirdiği konuşma sosyal medyaya düştü. 

DEM PARTİ VAN MİLLETVEKİLLERİ HAKKINDA AĞIR SÖZLER

Karakoyun, konuşmasında DEM Parti Van milletvekilleri için ağır ifadeler kullandı. Seçim sürecinde aday listeleri hakkında bir partilinin kendisine yönelttiği eleştirilere cevap verirken, atanan milletvekilleri için yaptığı "çakallar" benzetmesi, dinleyenlere “bu sözler kavgada dahi söylenmez” dedirtti. 

KARAKOYUN'DAN “ÇALIŞMAYIN, EVİNİZE GİDİP OTURUN” ÇAĞRISI

Karakoyun, aynı zamanda partililere çağrıda bulunarak, çalışmalarını durdurup evlerine dönmelerini istedi. Konuşmasında güçlü bir dile sahip Eş Başkan, örgütlerin itirazlarını dile getirmeye devam etmesi gerektiğini fakat artık pratik siyasi faaliyetlerden vazgeçmeleri gerektiğini vurguladı.

HANDAN KARAKOYUN KONUŞMASINDA NE DEMİŞTİ?

'Milletvekilliğine Çakallar Atanmış' diyerek DEM Partililere çalışmamalarını ve evlerine gidip oturmalarını söyleyen HDP Van İl Eş Başkanı Karakoyun, DEM Parti Milletvekilleri ve Gülderen Varlı hakkında şu ifadeleri kullanıyor;

"Şimdi ne deseniz haklısınız, haklılık payınız baya yüksek. Ben il örgütü olarak her daim arkanızdayım, savunacağım. Fakat siz de hani bu çalışmaları yürütmekten vazgeçin, oturun evinize. Çünkü hani çakal olan insanlar vekillik yapıyor bize. Gülderen kim ki o Gülderen'i başımıza vekil yapmışlar.

Siz Erciş örgütü olarak itirazlarınızı her daim yapın, ama çalışmalardan artık vazgeçin. Ben de il başkanı olarak her zaman yanınızda olacağım. Elimizden bir çare gelmiyor artık, hani çakallar başımıza vekil olarak atanmış"

 

PARTİLERDEN VE MİLLETVEKİLLERİNDEN AÇIKLAMA BEKLENİYOR

Handan Karakoyun'un sözleri üzerine sosyal medya ayağa kalkarken, HDP ve DEM Parti cephesinden henüz resmi bir açıklama gelmedi. Ayrıca eleştiri oklarını üzerine çeken DEM Parti Van Milletvekili Gülderen Varlı'nın da konu hakkında yorum yapmaktan kaçındığı görülüyor.

HANDAN KARAKOYUN NE DİYECEK?

Sosyal medyaya düşen konuşma için HDP Van İl Eş Başkanı Handan Karakoyun'dan da bir açıklama gelmedi. Karakoyun, sosyal medyaya düşen konuşmayı yalanlayacak mı, doğrulayacak mı bilinmiyor. 

Gelişmelerin ardından kamuoyunun Handan Karakoyun'dan, Gülderen Varlı'dan, HDP ve DEM Parti'den bir açıklama yapmaları beklentisi var. 

Kaynak: Van Postası Gazetesi


YAZARLAR