Kredi Kartlarına Yeni Sınırlama: Nakit Çekim Limiti ve Vade Kısıtlandı

Kredi Kartlarına Yeni Limit! 25 Bin Lirada Çekim Kısıtlaması

Van 23.06.2024 11:20:53 0
Kredi Kartlarına Yeni Sınırlama: Nakit Çekim Limiti ve Vade Kısıtlandı
Tarih: 23.06.2024 11:20

KREDİ KARTI KULLANICILARININ YENİ DÜZENLEMELERE DİKKAT ETMESİ GEREKİYOR

Milyonlarca kişinin günlük ödemelerini ve alışverişlerini gerçekleştirdiği kredi kartlarına yönelik sınırlamalar, ekonomi yönetiminin harcamaları kontrol altına alma çabaları kapsamında devam ediyor.

NAKİT ÇEKİMDE YÜZDE 25 SINIRI GETİRİLDİ

Bilal Emin Turan'ın Posta'da yer alan haberi ışığında, kredi kartlarıyla ilgili olarak nakit çekimlere getirilen sınırlama dikkat çekiyor. Artık kredi kartlarından yapılabilecek nakit çekimler, kartın kullanılabilir limitinin yalnızca yüzde 25'ine kadar yapılabilecek. Önceden uygulanan taksitli nakit avans için 12 aylık vade imkanı da 3 aya indirilmiş bulunuyor.

TAKSİTLİ NAKİT AVANS LİMİTİ 25 BİN LİRA İLE SINIRLANDIRILDI

Üç büyük bankanın taksitli nakit avans uygulamalarında yaptığı limitlendirmelerin incelenmesi sonucunda, 3 ay vadeli taksitli nakit avans için tanımlanan limitin en fazla 25 bin lira olduğu gözlemlenmiş. Bu da kart kullanıcılarının nakit ihtiyaçlarını, belirli bir miktarın üzerinde bu yöntemle karşılamalarının önüne geçiyor.

FAİZ ORANLARINDA ARTIŞ

Merkez Bankası'nın yaptığı güncellemelerle, nakit avans ve artı para hesaplarından çekilecek nakde uygulanacak aylık faiz oranlarındaki değişiklikler de kredi kartı kullanıcılarını yakından ilgilendiriyor. 16 Mart'ta yapılan açıklamaya göre, nakit çekimler için uygulanan aylık faiz %4.42'den %5'e yükseltilirken, gecikme faizi oranı da %4.72'den %5.30'a çıkarılmıştı. 6 Nisan itibarıyla alışveriş faizi (akdi faiz) %3.66'dan %4.25'e, alışveriş gecikme faizi ise %3.96'dan %4.55'e yükseltildi. Bu artışlar, kullanıcıların ödemelerinde artan maliyetler anlamına geliyor.

Kart sahiplerinin finansal planlamalarını bu yeni düzenlemeler doğrultusunda yapmaları ve ödemelerini buna göre ayarlamaları öneriliyor. Sürekli değişen ekonomik şartlar ve yeni kısıtlayıcı önlemler, finansal ürünlerin kullanımını daha dikkatli ve bilinçli hale getiriyor.