Tarih: 13.10.2024 23:35

Milyonlarca Sürücüye Uyarı: Ehliyet Yenileme için Son Çağrı!

Facebook Twitter Linked-in

6 milyonu aşkın sürücünün, eski tip sürücü belgelerini yenilemek için yıl sonuna kadar süreleri bulunuyor. Yenileme işlemine 31 Aralık 2024 tarihine kadar başvuranlar, belirli bir indirime hak kazanacaklar. Ancak bu tarihe kadar ehliyetlerini yenilemeyen sürücüler, ceza ile karşılaşacaklar. 

YENİLEME İÇİN SON TARİH: 6 MİLYONA AĞIR FATURA KAPIDA!

Eski tip sürücü belgelerini 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren geçerli olan yeni tip ehliyetlerle değiştirme zorunluluğu için son tarih 31 Aralık 2024 olarak belirlendi. Belirlenen tarih öncesinde yenileme işlemini gerçekleştirenler için ehliyet yenileme ücretinde indirim uygulanırken, süresi içinde değişikliğe gitmeyen vatandaşlara cezai işlem uygulanacak. 

MÜDÜRLÜKTEN AÇIKLAMA: 6 MİLYON KİŞİ HALA EHLİYETİNİ YENİLEMEDİ

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Kişiselleştirme Şube Müdürü Kemal Kalkan, bugüne kadar yeni ehliyet için başvuran kişi sayısının 27 milyon 803 bin olduğunu açıkladı. Ancak hala 6 milyon 264 bin vatandaşın ehliyetini yenilemediği bilgisini verdi. 

CEZA YAPTIRIMLARI YOLDA

Belirtilen süre içerisinde ehliyetini yenilemeyen vatandaşlar, 2015 yılının başında indirimli olarak sunulan 15 liralık ücreti kaçıracaklar ve Karayolları Trafik Kanunu uyarınca cezai işlemlerle karşılaşacaklarını söyleyen Kalkan, ödemelerin Nasıl yapılacağı konusunda da bilgilendirme yaptı. 

DEĞİŞİM İÇİN SAĞLIK RAPORU VE SÜREÇ DETAYLARI

Yeni sürücü belge basım süresinin en fazla 2 iş günü olduğunu ve PTT aracılığıyla teslim edildiğini ifade eden Kalkan, vatandaşların randevuya gelmeden önce sağlık raporları alması gerektiğini ve yıl sonunda yaşanabilecek yoğunluk nedeniyle sürücü belgelerini bir an önce yenilemelerini önerdi. 

İNDİRİMLİ YENİ EHLİYET FIRSATI

Yenileme için son tarih olan 31 Aralık 2024'e kadar işlem yapılması durumunda, vatandaşlar sadece 15 lira ödeyerek yeni tip ehliyetlerini alabiliyorlar. Bu tarihte yapılmayan başvurular, ücret indiriminden faydalanamayacak ve yeni belgeler tam fiyat üzerinden alınacak. 

BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Ehliyet yenilemek isteyen vatandaşlar, Alo 199 veya nüfus müdürlükleri üzerinden randevu alarak işlemlerini başlatabilirler. Yenileme işlemleri sırasında gerekli belgeler arasında eski ehliyet, sağlık raporu ve biyometrik fotoğraf bulunmakta. Ödendiğini gösteren dekont ve MERNİS kayıtlı bir adres de zorunlu tutuluyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —