Öcalan Meclis'te Konuşsun Çağrısı: MHP'den Tarihi Milat ve Umut Hakkı Vurgusu

Bahçeli'nin Öcalan açıklaması Türk siyasetinde yeni bir dönemin başlangıcı olarak görüldü.

Van 22.10.2024 18:33:22 0
Öcalan Meclis
Tarih: 22.10.2024 18:33

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, partisinin lideri Devlet Bahçeli'nin Abdullah Öcalan hakkında yaptığı açıklamaların ardından 22 Ekim tarihinin Türk siyasetinde bir milat oluşturduğunu ifade etti.

BAHÇELİ'NİN ÖCALAN ÇIKIŞI TARTIŞILIYOR

MHP lideri Bahçeli'nin grup toplantısında dile getirdiği, PKK lideri Öcalan'ın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde konuşma yapması gerektiği yönündeki çağrı, siyasi kulislerde geniş yankı buldu. Bahçeli'nin bu çıkışı, kamuoyu ve siyasi çevrelerce çeşitli yorumlara neden oldu.

DEM PARTİ'DEN DESTEK GELDİ

Bahçeli'nin sürpriz açıklamasının hemen ardından Demokrasi ve Etkinlik Partisi'nden (DEM Parti) konuyla ilgili benzer bir açıklama yapıldı, bu adımın muhtemel sonuçları siyaset gündeminde tartışılmaya başlandı.

FETİ YILDIZ'DAN "UMUT HAKKI" VURGUSU

Konu hakkında MHP'nin Hukuk ve Seçim İşleri sorumlusu olan Feti Yıldız, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Umut Hakkı"nı gündeme taşıdı. Yıldız, bu kavramın, özellikle ağır hapis cezasına çarptırılmış kişilerin bir gün serbest bırakılma umudunu taşıma hakkını ifade ettiğini belirtti.

“22 EKİM TÜRK SİYASETİNDE BİR MİLAT”

Yıldız, "22 Ekim Türk siyasetinde bir milattır. Bugünden sonra siyasi değerlendirmeler, 22 Ekim'den önce ve 22 Ekim'den sonra diye yapılacaktır" ifadesiyle, Bahçeli'nin çıkışının Türk siyasetindeki etkilerinin altını çizdi.