Özgür Özel: 1,5 yıl sonra erken seçim olur

Her ay erken seçim çağrılarının arttığını öne süren Özgür Özel, "Toplumun yarısının erken seçim talebi var. 1,5 yıl sonra erken seçimi olası görüyorum. 5 yıl tamamlanamaz" dedi.

Van 27.06.2024 12:40:13 0
Özgür Özel: 1,5 yıl sonra erken seçim olur
Tarih: 27.06.2024 12:40

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM'de 22. ve 23. Dönem Düzce Milletvekili 58. Hükümet Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için düzenlenen cenaze töreni sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

CHP Genel Başkanı Özel, olası bir erken seçim için tarih verdi.

Her ay erken seçim çağrılarının arttığını söyleyen Özel, "Toplumun yarıya yakınının erken seçim talebi var." dedi.

"1,5 yıl sonra erken seçim olur"

“5 yıl tamamlanmaz 1,5 yıl sonra erken seçim olur.” diyen Özgür Özel, konuyla ilgili şunları söyledi:

Erken seçim talebi artıyor. Toplumun yarıya yakınında erken seçim talebi var. Bence beş yıl tamamlanmaz. Bugünden bir buçuk sene sonra erken seçim olur. İstiyor muyum? Gelecek hafta olsun istiyorum. Gelecek ay olsun istiyorum. Siyaseten böyle devam edeceklerse erken seçim kaçınılmaz olur. Muhalefette yumuşama beklenmesin, kendileri yumuşamasınlar normalleşsinler. Benim işim masum ve yoksulun hakkını korumak. Vatandaş daha fazla sabretmez. Ekonomiyi çözemezseniz, halkın iktidarı gelir.

"Normalleşmeye devam"

Siyasette normalleşmeye ilişkin de konuşan Özel, diyalog zemininin devam etmesi gerektiğini söyledi.

Özel, "Bu süreçte muhalefette yumuşama kimse beklemesin ama diyalog zemini, el sıkışma devam etmeli, herkes işini yapıyor. Ben Halk Partisi’nin genel başkanıyım. Yumuşamanın içinde ne yumuşaması bu kadar ağır şartlar sert şartlar varsa muhalefet mi yumuşayacak, kendileri de yumuşamasınlar normalleşsinler. Millet normalleşmeden memnundur ama kimse bu şartlarda muhalefetten yumuşama beklemesin, normalleşme tam da yerini bulmuştur. Normalleşmeye devam." ifadelerini kullandı.


Anahtar Kelimeler: özgür özel: 1 5 yıl sonra erken seçim olur

YAZARLAR