Penaltılarla Zafer: Uruguay, Dünya Devi Brezilya'yı Copa America'da Devirdi!

Copa America'da Yarı Final Heyecanı. Uruguay, Penaltılarla Brezilya'yı Devirdi!

Van 7.07.2024 16:48:32 0
Penaltılarla Zafer: Uruguay, Dünya Devi Brezilya
Tarih: 07.07.2024 16:48

URUGUAY, BREZİLYA'YI SAF DIŞI BIRAKTI

Copa America'nın çeyrek final aşamasında heyecan dolu anlar yaşandı. 0-0'lık beraberlikle tamamlanan normal sürede bir sonuca varılamayan maç, penaltılara kaldı. Penaltı atışları sonucunda Uruguay, kıyasıya bir rekabetin ardından Brezilya'yı 4-2 mağlup ederek, turnuvada adını yarı final listesine yazdırmanın mutluluğunu yaşadı.

URUGUAY 10 KİŞİYLE MÜCADELE ETTİ

Uruguay'ın yolculuğu hiç de kolay olmadı. Karşılaşmanın ikinci yarısında, Nahitan Nandez'in Rodrygo'ya yaptığı sert müdahale sonrası gördüğü kırmızı kart ile Uruguay 10 kişi kaldı. Video Yardımcı Hakem (VAR) incelemesinin ardından alınan bu karar, maçın kaderini etkileyebilecek bir avantaj gibi gözükse de Brezilya, sayısal üstünlüğünü sahada bariz bir üstünlüğe çeviremedi. Sonuç olarak Uruguay, kalan süreyi başarıyla savunarak maçı penaltılara taşıdı ve burada galip gelmeyi başardı.

URUGUAY, COPA AMERİCA'NIN SON YARI FİNALİSTİ OLDU

Gergin anların yaşandığı penaltı atışları sonrasında Uruguay, Copa America'da yarı finalin son bileti sahibi oldu. Böylece turnuvanın bu aşamasında yer alacak dört takımı karşı karşıya getirecek mücadeleler de netleşmiş oldu. Uruguay takımının yarı finaldeki rakibi Kolombiya oldu.

YARI FİNAL TARİHLERİ DUYURULDU

Copa America'da yarı final heyecanı, 10 ve 11 Temmuz tarihlerinde futbolseverlerle buluşacak. İlk yarı final mücadelesi, 10 Temmuz'da TSİ 03.00'te Arjantin ve Kanada arasında oynanacak. Uruguay ise 11 Temmuz'da aynı saatte Kolombiya ile yarı final biletinin sahibi olabilmek için mücadele verecek. Bu büyük turnuvada kimin finale yükseleceği merakla bekleniyor.