Türk Askeri Teröristlerin Gizli Sığınağını Açığa Çıkardı: Pençe-Kilit'ten Mağarada Ele Geçirilen Yaşam Malzemeleri

Terör mağaralarına darbe: Özel görüntüler yayınlandı.

Van 13.10.2024 23:50:36 0
Türk Askeri Teröristlerin Gizli Sığınağını Açığa Çıkardı: Pençe-Kilit
Tarih: 13.10.2024 23:50

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe-Kilit operasyon bölgesinde terör örgütü PKK mensuplarına ait bir mağaradan ele geçirilen özel görüntüleri kamuoyu ile paylaştı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) hem Suriye hem de Irak'ın kuzeyindeki sınır ötesi operasyonlarını kararlılıkla sürdürdüğü, terör örgütü PKK'ya yönelik hız kesmeden devam eden operasyonlar kapsamında, kahraman Türk askerlerinin, terör örgütü mensuplarının saklandığı mağaralara kadar girerek onlara nefes aldırmadığı bildirildi.

TERÖRİSTLERİN YAŞAM ALANLARI GÖZLER ÖNÜNE SERİLDİ

Bakanlık, ele geçirilen mağara içerisinden elde edilen görüntülerde teröristlerin gündelik yaşamlarını sürdürdüğü alanların detaylarını gözler önüne serdi. Mağarada çamaşır makinesinden televizyona kadar çeşitli yaşam ve ilk yardım malzemelerinin bulunduğu belirtildi. Bakanlık, Mehmetçik'in kahramanca ve fedakarca mücadele ederek bu malzemeleri kullanılamaz hale getirdiğini ifade etti.

OPERASYONLARDA ELE GEÇİRİLEN MALZEMELER HASSASİYETLE İNCELENDİ

Yayınlanan görüntülerde, terör örgütü mensuplarına ait özel odalar ve yaşam malzemelerinin yanı sıra, tespit edilen çok sayıda yaşam ve ilk yardım malzemesi de gözükmekte. MSB, bu malzemelerin titizlikle araştırıldığını ve ele geçirildiğini, bu sayede teröristlerin lojistik kaynaklarının da darbe aldığını vurguladı.


YAZARLAR