Tarih: 23.10.2024 20:47

TUSAŞ'a Alçak Saldırı: 4 Kahraman Şehit, 14 Yaralı!

Facebook Twitter Linked-in

ANKARA'DA TERÖR SALDIRISI

Türkiye'nin kritik havacılık ve savunma sanayi tesislerinden biri olan TUSAŞ'ın Kahramankazan ilçesinde bulunan kompleksine saat 15.30 sıralarında teröristler tarafından saldırı düzenlendi. Saldırı sırasında patlama sesleri ve silah sesleri duyulurken, tesislerde acil durum ilan edildi.

SEVK EDİLEN EKİPLER VE BAŞLATILAN OPERASYON

Olay yerine hemen çok sayıda özel harekat polisi ve sağlık ekibi sevk edildi. İlk patlamanın ardından yaşanan hareketlilik üzerine bölgede geniş çaplı bir güvenlik operasyonu başlatıldı.

DEVLET BAŞKANINDAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, olayda 4 şehidimizin olduğunu ve 14 yaralı vatandaşımızın bulunduğunu belirtti. Yaralılardan 3'ünün durumu ise ağır olarak aktarıldı.

SALDIRGANLARIN ETKİSİZ HALE GETİRİLMESİ

Güvenlik güçlerinin etkin müdahalesi sonucunda iki terörist etkisiz hale getirildi. İlk görüntülerde teröristlerin önce sivilleri hedef aldığı ve ardından tesislere doğru ilerlediği gözlemlendi.

YARALILARIN HASTANEYE SEVKİ

TUSAŞ çalışanlarının can güvenliği için önlemler alınırken, yaralılar hastanelere sevk edilerek tedavilerinin yapılması sağlandı. Sağlık Bakanlığı yaralıların Yenimahalle Eğitim Araştırma Hastanesi ile Bilkent ve Etlik şehir hastanelerine nakledildiğini duyurdu.

ADLİ TAKİP VE YAYIN YASAĞI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, olayla ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın derhal harekete geçtiğini, bir başsavcıvekili ve 8 Cumhuriyet savcısının soruşturma için görevlendirildiğini söyledi. Olayın hassasiyeti nedeniyle RTÜK tarafından yayın yasağı kararı alındı.

YETKİLİLER OLAY YERİNE HAREKET ETTİ

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün ve TUSAŞ Genel Müdürü Mehmet Demiroğlu, İstanbul'daki SAHA EXPO'dan ayrılarak terör saldırısının yaşandığı Ankara'ya doğru yola çıktı.

TUSAŞ TANITIMI VE ÜRETTİĞİ PROJELER

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ, Türkiye'de hava platformlarının tasarımı ve geliştirilmesinde öncü bir teknoloji merkezidir. Şirket, özellikle Airbus A380 ve A400M gibi kritik hava araçlarına parça üretmekle bilinmekte, 15 bin çalışanı ile sektörün önde gelen aktörlerinden biri olarak faaliyet göstermektedir. TUSAŞ, MMU projesi başta olmak üzere, ANKA ve AKSUNGUR İHA'lar, T129 ATAK helikopterleri gibi birçok önemli savunma projesine imza atmış, sivil havacılık alanında da global ortaklıklar kurarak ürün yelpazesini genişletmiştir.

TESİS YAPISI VE İMKANLARI

TUSAŞ, 650 bin metrekare alanda kurulu sosyal tesisleriyle, çalışanlarının ve ailelerinin ihtiyaçlarına cevap veren bir kuruluş olarak dikkat çekmektedir. Yerleşke bünyesinde lojman, market, banka, hobi bahçeleri, çocuk parkları, spor alanları, cami, misafirhane gibi pek çok sosyal imkan sunulmaktadır.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —