Van-Bitlis Yolunda Facia: Otobüs Tır'la Çarpıştı, 2 Ölü 30 Yaralı

Van-Bitlis karayolunda feci kaza, 2 ölü, 30 yaralı.

Van 9.06.2024 17:07:00 0
Van-Bitlis Yolunda Facia: Otobüs Tır
Tarih: 09.06.2024 17:07

KORKUNÇ ÇARPIŞMA: VAN BİTLİS KARAYOLUNDA OTOBÜS VE TIR FACİASI

Van-Bitlis kara yolunda yaşanan trafik kazasında yolcu otobüsü ile bir tır çarpıştı. Meydana gelen feci kazada 2 kişi yaşamını yitirdi, 4'ü ağır 30 kişi ise yaralandı.

SABAH SAATLERİNDE MEYDANA GELEN KAZA

Kaza sabah saatlerinde Van-Bitlis kara yolunda Kuskunkuran Tüneli yakınlarında gerçekleşti. Henüz isimleri ve plakaları öğrenilemeyen taraflardan biri Van Gölü Turizm firmasına ait yolcu otobüsüydü. Çarpışmanın sebebi ile ilgili bir bilgi paylaşılmazken, haberi alan güvenlik ve sağlık ekipleri hemen olay yerine yönlendirildi.

OLAY YERİNE EKİPLER SEVK EDİLDİ

Kazanın bildirilmesi üzerine, çok sayıda ambulans, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve jandarma ekibi derhal kaza yerine sevk edildi. Acil servislerin hızlı müdahalesine rağmen otobüs sürücüsü ile bir yolcu kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Ayrıca kazada 4'ü ağır olmak üzere toplamda 30 kişi yaralandı. Yaralılar, çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Kaza ile ilgili incelemelerin ve soruşturmanın başlatıldığı bilgisi paylaşıldı. Yetkililer, kazanın kesin nedeninin tespiti ve sorumluların belirlenmesi amacıyla detaylı bir araştırmaya başladılar. Kamuoyu, yaşanan trajedinin ardındaki sebepleri ve sorumluları sabırsızlıkla bekliyor.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


YAZARLAR