Van Büyükşehir'in DEM'li Başkanı Zeydan Konservatuarı da kapattı

Göreve gelir gelmez yönetim kadrosunu değiştiren Van Büyükşehir Belediyesi'nin DEM'li ve hükümlü Başkanı Hakkarili Abdullah Zeydan faaliyetelrine çalışanları işten çıkararak devam etti.

Van 5.05.2024 17:20:25 0
Van Büyükşehir
Tarih: 05.05.2024 17:20

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk'ün Haberi

Abdullah Zeydan'ın işçi kıyımı furyasıyla birlikte Van Büyükşehir Konservatuarı'nda sınavla işe alınan hocalar da işten çıkarıldı.

HÜKÜMLÜ BAŞKAN ZEYDAN'IN SİYASETİ HOCALARI İŞTEN ÇIKARMAK MI?

Siyasetİni, ideolojisini, kin ve öfkesini Van'ın kültür sanatına da yansıtan, Hakkarili DEM'li ve hükümlü Başkan Abdullah Zeydan, müzik bölümünde çalışan 10, resim bölümünde çalışan 4, tiyatro bölümünde çalışan 1, halk oyunları bölümünde 1 akademisyen olmak üzere sınavla işe alınan toplam 17 hocanın da işine son verdi.

KONSERVATUARIN KAPATILMASINA “BATSIN SİZİN SİYASETİNİZ TEPKİSİ”

Hocaların işten çıkarılması üzerine kapanan konservatuardan faydalanan öğrenciler mağdur oldu. Vatandaşlar da “batsın sizin siyasetiniz” diyerek tepki gösterdi.

ÜNİVERSİTEYE HAZIRLANAN ÖĞRENCİLER ORTADA KALDI

Tamamı üniversitelerin güzel sanatlar ve konservatuar bölümü mezunu, bir kısmı yüksek lisans ve doktora yapmış olan hocaların eğitim verdiği öğrencilerin arasında güzel sanatlar fakültelerine, müzik öğretmenliğine hazırlananlar da vardı.

800 ÖĞRENCİ ÜCRETSİZ EĞİTİM GÖRÜYORDU

Ücretsiz eğitim verilen konservatuara öğrenciler sınavla alınıyordu. Van'ın sanatına, kültürüne, tanıtımına  önemli katkılar yapması planlanan konservatuar, yetenekli çocuk ve gençlerin  ulusal ve uluslararası düzeyde başarılı olabilmeleri için akademik düzeyde eğitim imkanları da sağlıyordu.

Muzikte 150, Resimde 80, Tiyatroda 30, Halk oyunları 60 olmak olmak üzere diğer alanlarla birlikte yaklaşık 800 öğrencinin ücretsiz eğitim gördüğü Van Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı'nın kapatılması, eğitim, sanat ve kültür çevrelerinde büyük tepkiye neden oldu oldu.

VAN'IN KÜLTÜR VE SANATININ YAŞATILMASINA DARBE

İdeolojik kinini kültür ve sanata yansıtan hükümlü Başkan Zeydan, hocaları işten çıkararak Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı'nı kapatarak, Van'ın kültür ve sanatının yaşatılarak gelecek kuşaklara taşınmasına da darbe vurdu.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


YAZARLAR