Van Büyükşehir'in DEM'li Başkanı Zeydan'dan Skandal: Ücretsiz Taşıma Vaadi Boş Çıktı!

Büyükşehir Belediyesi'nin DEM'li ve hükümlü Başkanı Abdullah Zeydan'ın Vaatleri Hüsranla Sonuçlandı! "Ücretsiz Ulaşım" dediler, otobüsler seferden kalktı, sefer sayıları azaldı, vatandaşlar Kurban Bayramı'nda mağdur oldu.

Van 17.06.2024 22:20:29 0
Van Büyükşehir
Tarih: 17.06.2024 22:20

VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN ÜCRETSİZ ULAŞIM MÜJDESİNE ŞOK!

Van Büyükşehir Belediyesi'nin, Kurban Bayramı süresince vatandaşlara ücretsiz otobüs taşımacılığı yapacağı duyurulmuştu. Ancak, beklenti içindeki vatandaşlar planlanan ücretsiz ulaşım hizmetinden mahrum kaldılar. Belediye Başkanı Abdullah Zeydan'ın idaresi altındaki bu karar, vatandaşların tepkisine neden oldu.

İŞE GİDEMEYEN VATANDAŞLARIN ÇIKMAZI

Ücret ödemeden ulaşım sağlama umuduyla dışarı çıkan işçiler ve çalışanlar, birçok güzergahta otobüs seferlerinin durdurulmasından ötürü yeniden mağduriyet yaşadı. Van Büyükşehir Belediyesi'nin havaya savurduğu vaatler, gerçekte birer promosyon gibi halkı kendine çekmek için kullanılmış gibi görünmektedir. Belediye yönetiminin bu tür adımları, vatandaşa adeta dalga geçercesine uygulanmaktadır.

SEFER SAYILARI AZALDI, VATANDAŞ MAĞDUR OLDU

Bayramın başlangıcında bazı otobüs güzergahlarında seferlerin askıya alınmasıyla beraber, belirli ilçe ve mahallelerdeki otobüs sefere sayıları da önemli ölçüde azaltıldı. Bayram tatili olmasına rağmen çalışmak durumunda kalan vatandaşlar, otobüslerin gelmemesi sebebiyle saatlerce beklemekten başka çare bulamadılar.

TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR

Gerek otobüs seferlerinin tamamen durdurulması gerekse sefer sayılarının azaltılması, Van'ın şehir içi ulaşımını kullanacak olan vatandaşların büyük tepkisini çekti. Van Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşım hizmetlerindeki bu tutarsızlığı, bölge halkının günlük hayatta karşılaştığı zorlukları artırarak yaşam kalitesini ciddi şekilde etkiliyor.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


YAZARLAR