Van Büyükşehir’in DEM’li yönetiminden DEM’li vekile temyiz ve tazminat kıyağı

Van Büyükşehir Belediyesi’nin DEM’li hükümlü ve Hakkarili Başkanı Abdullah Zeydan 2017 yılında KHK ile ihraç edilen personel ile ilgili yerel mahkeme kararlarını temyiz etmeme talimatı verdi.

Van 9.05.2024 15:12:31 0
Van Büyükşehir’in DEM’li yönetiminden DEM’li vekile temyiz ve tazminat kıyağı
Tarih: 09.05.2024 15:12

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk’ün Haberi

Van Büyükşehir Belediyesi’nin DEM’li Başkanı Abdullah Zeydan 2017 yılında belediye personeli olarak çalıştığı dönemde 692 Sayılı KHK ile terör örgütü irtibat ve iltisak gerekçesi ile ihraç edilen DEM Parti Bitlis Milletvekili Semra Çağlar Gökalp ile ilgili yerel mahkeme kararlarını temyiz etmeme talimatı verdi.

VAN BÜYÜKŞEHİR’DEN 2017 YILINDA KHK İLE İHRAÇ EDİLDİ

Van Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğünde ve AB ve Dış İlişkiler Şube Müdürlüğünde tercüman olarak çalışan Semra Çağlar Gökalp terör örgütü PKK/KCK irtibat iltisak gerekçesiyle 14 Temmuz 2017 tarihinde yayımlanan 692 Sayılı KHK ile ihraç edildi.

DEM PARTİ BİTLİS MİLLETVEKİLİ OLARAK SEÇİLDİ

Daha sonra DEM ( Yeşil Sol Parti) 28. Dönem Bitlis Milletvekili olarak seçildi ve halen TBMM Dış İlişkiler Komisyonu Üyesi olarak da görev yapıyor.

24. İDARE MAHKEMESİ İŞE İADE DAVASINI REDDETTİ

DEM Parti Bitlis Milletvekili Semra Çağlar Gökalp, KHK ile ihraç kararına karşı görevine döndürülmek için Ankara 24. İdare Mahkemesi’nde dava açıyor. Mahkeme Van Büyükşehir Belediyesi lehine karar vererek işe iade talepli davasını reddediyor. 

BÖLGE İDARE MAHKEMESİ İŞE İADE KARARI VERDİ

Bunun üzerine Ankara Bölge İdare Mahkemesi’ne giden Semra Çağlar Gökalp’in işe iade talebi kabul ediliyor ve işe iade kararı veriliyor.

SEMRA ÇAĞLAR GÖKALP KARARI İÇİN DANIŞTAYA TEMYİZ ETMEME TALİMATI

DEM Parti Bitlis Milletvekili Semra Çağlar Gökalp’in işe iadesi için karar veren Ankara Bölge İdare Mahkemesi’nin kararını Van Büyükşehir Belediyesi Hukuk Müşavirliği görev ve sorumluluk gereği30 gün içerisinde temyiz etmesi gerekiyor. 

Ancak DEM’li hükümlü ve Hakkarili Başkan Abdullah Zeydan, “dosyanın bozulma ihtimali görülmediği, bu yönde emsal kararlar olduğu” gerekçesini gösterdiği resmi olarak başkanlık makamı olurlu yazı ile 10 gün önce Hukuk Müşavirliği'ne bu dosya için Danıştay’a temyiz edilmemesi talimatı verdi.

Van Büyükşehir Belediyesi Hukuk Müşavirliğine “KHK ile ihraç edilenlerden gelecek işe iade kararlarının temyiz etmeyin, gelen her dosyadan benim haberim olacak, her dosya için temyiz edilmemesi talimatlı olur yazacağım” diyerek terör örgütü irtibat ve iltisakı nedeniyle KHK ile ihraç edilip yerel mahkemelerin işe iade kararı verdiği kişiler için temyiz yoluna gitmeme kararı aldı.

SEMRA ÇAĞLAR GÖKALP’E 1 MİLYON 500 BİN LİRA TAZMİNAT ÖDENDİ

Hükümlü ve Hakkarili Başkan Abdullah Zeydan’ın Danıştay’a temyiz etmeme kararından sonra DEM Parti Bitlis Milletvekili Semra Çağlar Gökalp’in Ankara Bölge İdare Mahkemesi tarafından verilen Van Büyükşehir Belediyesi’ne dönüş kararı kesinleşmiş oldu. 

Bu karar üzerine Van Büyükşehir Belediyesi bütçesinden yaklaşık 1 milyon 500 bin lira tazminat ödendi. Abartılı borç rakamlarını kamuoyu ile paylaşan DEM’li hükümlü ve Hakkarili Başkan Abdullah Zeydan’ın kıyak geçtiği DEM Parti Bitlis Milletvekili Semra Çağlar Gökalp'e ödediği tazminat miktarını neden paylaşmadı? 

Başkan Abdullah Zeydan, yerel mahkeme kararını Danıştay'a temyiz ettirmeyerek, Van Büyükşehir Belediyesi'ni tazminat ödemeye mahkum ettirerek, kurumu maddi zarara uğrattı. 

İŞÇİLERİ BORÇ NEDENİYLE İŞTEN ÇIKAR, KHK’DAN DÖNMELERİN YOLUNU AÇ TAZMİNAT ÖDE!

KHK’lıların kuruma dönüşünün önünü açan ve Van Büyükşehir Belediyesi bütçesinden milyonlarca lira tazminat ödenmesine neden olacak kararı alan Başkan Abdullah Zeydan , diğer yandan da “borç var işçilerin ücretlerini ödeyemediğimiz için üzülerek işten çıkarıyoruz diyerek” 400 çalışan işçinin işine son verdi. 

İŞÇİLERE MAAŞ ÖDEMEYE ENGEL OLAN BORÇLAR TAZMİNAT ÖDEMEYE ENGEL DEĞİL Mİ?

Van halkı ”Abartarak var olduğunu söylediğiniz borçlar KHK’lılara tazminat ödemeye engel değil, ancak çalışan işçilerin maaşlarını ödemeye engel mi? Sizin göreviniz işçi ve emek düşmanlığı yaparak çalışanların ekmeği ile oynamak mı” diye soruyor.

Kaynak: Van Postası Gazetesi 
 


YAZARLAR