Van-Hakkari Yolunda Dönemeç Sona Eriyor: Güzeldere Tüneli'nde Asfalt Öncesi Son Viraj!

Van Güzeldere Tüneli'nde asfaltlama çalışmasına hazırlık olarak yapılan üst yapı çalışmaları başladı.

Van 13.09.2024 00:44:56 0
Van-Hakkari Yolunda Dönemeç Sona Eriyor: Güzeldere Tüneli
Tarih: 13.09.2024 00:44

Van-Hakkari arasındaki zorlu 32 virajın bulunduğu bölgeyi kapsayacak olan Güzeldere Tüneli'nde üst yapı çalışmaları başlatıldı. 2013 yılında yapımına başlanan tünelin, yıl sonuna dek bitirilmesi bekleniyor. 

ASFALTLAMA İÇİN ZEMİN HAZIRLIĞI YAPILIYOR

2 bin 730 rakımlı Güzeldere Geçidi'nde bulunan tünelin asfaltlama öncesinde gerekli olan üst yapı çalışmaları tüm hızıyla sürdürülüyor. Kış şartlarında meydana gelen trafik aksamalarını ve kazalarını engellemek için başlatılan projede zemin hazırlığına özel önem veriliyor.

BAKAN URALOĞLU: ZORLU YOLCULUK 5 DAKİKAYA DÜŞECEK

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Yüksekova ve Van-Hakkari Yolu üzerinde olan 16,3 kilometrelik Yeniköprü-Yüksekova Yolu T1 Tüneli Işık Görme Töreni'nde yaptığı konuşmada, mevcut güzergahın 45 dakikalık zorlu yolculuğunun, projenin tamamlanmasıyla birlikte 5 dakikaya kadar düştüğünü ifade etti.

GÜZELDERE TÜNELİ'NİN İLK TÜPÜ KASIM AYINDA AÇILIYOR

Son edinilen bilgilere göre, Güzeldere Tüneli'ne bağlanan kara yolu ve tünelin birinci tüpünde üst yapı çalışmaları devam ediyor. Işıklandırma ve havalandırma işlemlerinin bitirilmesinin ardından, tünelin birinci tüpünün Kasım ayında trafiğe açılması planlanıyor.

32 VİRAJLARIN GETİRDİĞİ SIKINTILAR SON BULACAK

3 bin 150 metrelik iki tüplü tünelin birinci tüpü açıldığında, tek tüp üzerinden iki yönlü trafik akışı sağlanacak ve bu da özellikle kış aylarında yaşanan trafik kazaları ve çığ düşme riskini azaltacak. İkinci tüpün tamamlanması ise 2025 yılında hedefleniyor. Güzeldere Geçidi'nde devam eden çalışmalar ile bölgedeki ulaşım sorunlarına kalıcı çözümler getirilmiş olacak.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


YAZARLAR