Van Havalimanı'nın Kapanacak Endişesi Boşa Çıktı: Bakan Uraloğlu İddialara Açıklık Getirdi!

Van Ferit Melen Havalimanı kapanmayacak: Bakan Uraloğlu iddiaları yanıtladı.

Van 30.04.2024 18:09:35 0
Van Havalimanı
Tarih: 30.04.2024 18:09

VAN HAVALİMANI İDDİALARINA BAKANLIKTAN NET YANIT

Kamuoyunu meşgul eden Van Ferit Melen Havalimanı'nın uçuşlara kapanacağına dair iddialar konusunda, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu açıklama yaptı. Bölge halkı ve ilgili tüm kesimler, bakanın yanıtını yakından takip ederken, Uraloğlu bu iddiaların asılsız olduğunu vurguladı. 

PİST ÇALIŞMALARI KAPATMA İDDİALARINI TETİKLEDİ

Son dönemlerde Van Ferit Melen Havalimanı'nda başlayan yeni pist çalışmalarının ardından ortaya atılan kapanma iddiaları, kentte önemli bir kaygı yarattı. Özellikle kentin ekonomik ve sosyal yaşamı üzerinde büyük etkisinin olabileceği iddialarına Ulaştırma ve Altyapı Bakanının verdiği cevap dikkat çekti. 

VAN MİLLETVEKİLİ SORU ÖNERGESİ İLE İDDİALARI TBMM'YE TAŞIDI

Van Milletvekili Gülcan Kaçmaz Sayyiğit, havalimanının kapanacağını öne süren iddiaları Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşımış ve bakanın konuyla ilgili açıklama yapmasını talep etmişti. Bakan Uraloğlu bu soru önergesine verdiği yanıtta, havalimanının operasyonlarının devam edeceğini açıkladı. 

HAVALİMANI TADİLATI İÇİN İHALE SÜRECİNİN TAMAMLANDIĞI BELİRTİLDİ

Uraloğlu, havalimanında gerekli olan tadilat çalışmaları için ihale sürecinin tamamlandığını belirtirken, her türlü yapının belli bir kullanım ömrü olduğunu ve havalimanının güvenliği için de bu tadilatın şart olduğunun altını çizdi. Bakan, yapılan planlamaya göre havalimanının şu an için belirlenmiş bir kapanış programının olmadığını teyit etti. 

HAVALİMANI FAALİYETLERİNE DEVAM EDECEK

Yapılan net açıklamalarla birlikte Van Ferit Melen Havalimanı'nın tadilat çalışmalarının, Van'ın iklim koşulları ve uçuş yoğunluğu gözetilerek planlandığı ve havalimanının şu an için kapanmayacağı vurgulandı. Bakan Uraloğlu'nun ifadeleriyle, havalimanının tadilat çalışmaları uygun bir zamanda ve hızla tamamlanacak, böylece havalimanının daha güvenli ve verimli bir hizmet sunması hedeflenecek. Van halkı ve yerel işletmeler bu açıklamalarla birlikte rahat bir nefes aldı.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


YAZARLAR