Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nin Genç Diş Hekimleri Kep Fırlattı!

Van YYÜ Diş Hekimliği Fakültesi'nde yeni mezunlar heyecanı!

Van 1.07.2024 16:31:20 0
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi
Tarih: 01.07.2024 16:31

VAN'DA MEZUNİYET COŞKUSU

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, mezuniyet törenine ev sahipliği yaptı. Genç diş hekimleri için düzenlenen törende heyecan ve mutluluk zirveye ulaştı. Bahçede gerçekleştirilen tören, üniversite rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli'nin, Van İl Emniyet Müdürü Murat Mutlu'nun, rektör yardımcılarının ve çok sayıda akademisyenin yanı sıra mezun öğrencilerin velilerinin katılımıyla renkli bir atmosfere sahne oldu.

MEZUNİYET YEMİNİ VE KEP ATMA GELENEKLERİ

Törenin açılışında mezun olan öğrenciler, Diş Hekimliği Andı'nı büyük bir heyecan ve ciddiyetle okudu. Andın okunmasının hemen ardından, mezuniyetin vazgeçilmezi olan kep atma seremonisi gerçekleşti. Büyük bir coşkuyla gerçekleşen kep atma anı, törene katılan herkes tarafından beğeniyle karşılandı. Etkinliklerin devamında geleneksel halayların çekildiği, müzik ve eğlenceyle dolu anlar yaşandı.

 

REKTÖR ŞEVLİ'DEN MEZUNLARA KUTLAMA MESAJI

Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, mezuniyet töreni sırasında bir konuşma yaptı. Prof. Dr. Şevli, mezunları tebrik ederek, onların geleceğin başarılı diş hekimleri olması yönünde temennilerini dile getirdi. Şevli, "Değerli mezunlarımızın mesleki hayatına attıkları bu önemli adım, bizleri gururlandırıyor. Azim ve emeklerinin karşılığını almaları hepimiz için mutluluk kaynağıdır. Kaliteli sağlık hizmeti sunmalarını diliyor, gelecekteki başarıları için en iyi dileklerimi iletiyorum" ifadelerini kullandı.

EMNİYET MÜDÜRÜ MUTLU'DAN ÖVGÜ

Van İl Emniyet Müdürü Murat Mutlu da mezun öğrencilere hitap ederek onların meslekteki önemine değindi. Mutlu, genç diş hekimlerini topluma hizmet etme yolunda gösterecekleri çabadan dolayı kutladı ve "Toplumun sağlığını koruma ve geliştirme görevi artık sizin ellerinizde. Bu sorumluluğu başarıyla yerine getireceğinize inanıyor ve çalışmalarınızı takip etmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz" şeklinde konuştu.

 

YENİ MEZUNLAR GELECEĞE UMUTLA BAKIYOR

Üniversiteden mezun olduklarını kutlayan öğrenciler, topluma sağlık hizmeti sunma yolunda attıkları bu önemli adımın verdiği sevinci paylaştılar. Gelecek planlarından ve beklentilerinden bahseden mezunlar, alanlarına katkı sunma heyecanı içerisinde oldukları meslek hayatlarına atılmanın heyecanını yaşadılar. Geleneksel halaylar ve eğlencenin ardından sona eren törende, Van YYÜ Diş Hekimliği Fakültesi'nin yeni mezunları, meslek hayatlarına ilk adımı atmış oldular.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


YAZARLAR