Van YYÜ Bağcılıkta Çığır Açacak Eğitimi Tanıttı: 'Bağcılıkta Yeni Ufuklar'

Van'da üzüm bağcılığına teknolojik soluk.

Van 9.08.2024 12:19:19 0
Van YYÜ Bağcılıkta Çığır Açacak Eğitimi Tanıttı:
Tarih: 09.08.2024 12:19

VAN YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ'NDEN ÖRNEK EĞİTİM PROGRAMI

Van'da bağcılık sektörünü ileri taşıyacak önemli bir eğitim düzenlendi. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından TÜBİTAK 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinliklerini Destekleme Programı kapsamında organize edilen "Bakarsan Bağ Olur Bakmazsan Dağ Olur" temalı eğitim programı tanıtım toplantısıyla başladı.

KAPSAMLI BİLGİ VE UYGULAMALAR

Bir haftalık bu kapsamlı etkinlik süresince, üniversitenin lisansüstü öğrencileri ve Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yerel yönetim birimlerinde görev yapan personeller, alanlarındaki bilgilerini derinleştirecek 58 saatlik teorik ve pratik eğitim aldılar. Programda nanoteknoloji, hasat sonrası fizyoloji, verim tahmini gibi konuların yanı sıra, istatistik analiz yöntemleri, fidan üretim teknikleri ve yöresel asma gen potansiyellerinin belirlenmesi gibi çeşitli konular ele alındı.

DEKAN TUNÇTÜRK VE KOORDİNATÖR KESKİN'DEN VAATLER VE HEDEFLER

Etkinlikte konuşan Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Tunçtürk, fakültenin Türkiye'nin en köklü kurumlarından biri olduğunun altını çizdi ve bilimsel çalışmalara olan katkılarını vurguladı. Programın içeriğinden sorumlu Doç. Dr. Nurhan Keskin ise amaçlarını "Güçlü Türkiye Bağcılığı" olarak ifade etti ve bu eğitimin markalaşmaya yönelik ulusal ve uluslararası düzeyde hedefler barındırdığını belirtti.

BAP KOORDİNATÖRÜ KAZICI'DAN AR-GE VURGUSU

Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi Koordinatörü Doç. Dr. Hilal Çelik Kazıcı ise üniversitenin AR-GE faaliyetleri ve projeleri hakkında katılımcılara bilgi verdi. Ziraat Fakültesi'nin bu alandaki öncü pozisyonunun altını çizdi.

ANKARA ÜNİVERSİTESİ'NDEN PROF. DR. KUNTER'IN BAĞCILIK ÇAĞRISI

Program eğiticilerinden Prof. Dr. Birhan Kunter, Van'ın bağcılık konusundaki potansiyeline dikkat çekti ve bu alanda ki canlanma çabalarının önemine vurgu yaptı.

Kaynak: Van Postası Gazetesi