Van YYÜ'de panel ve karma resim sergisi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla 'Cumhuriyetimizin 100. Yılında Öğretmen' paneli ve bu kapsamda hazırlanan karma resim sergisini gerçekleştirdi.

Kültür Sanat 27.11.2023 16:56:00 0
Van YYÜ
Tarih: 27.11.2023 16:56 Güncelleme: 27.11.2023 17:02

Panel ve karma resim sergisine katılan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenay Baydaş, tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutladı. Baydaş, şu an öğrenci olan gençlerimizin ileride çok iyi bir eğitimci olacaklarına yürekten inandığını ifade etti.

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zihni Merey ise yaptığı konuşmada 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle ilk öğretmenler olan annelerin ve eğitimcilerin Öğretmenler Günü'nü kutladı. Öğretmenliğin sevgi, şefkat, merhamet etmek, duyarlı olmak olduğunu ifade eden Merey konuşmasında öğretmenlik mesleğine sahip çıkma konusunu vurguladı.

Panel kapsamında, Prof. Dr. Sevgi Aydın Günbatar moderatörlüğünde Doç. Dr. Eyüp Aktürk, Öğr. Gör. Adem Gençyürek, Emekli İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Keskin, Van Anadolu İmam Hatip Lisesinden Edanur Atiş ve Eğitim fakültesi Öğrenci Temsilcisi Muhammed Mağlay öğretmenlik mesleği ve öğretmenlerle ilgili konuşmalar yaptılar.

Program kapsamında panelistlere teşekkür belgelerinin takdiminin ardından öğretmenler günü kokteyli yapıldı. Daha sonra Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü tarafından hazırlanan "Cumhuriyetimizin 100. Yılında Öğretmen" karma resim sergisine geçildi. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenay Baydaş, sergini açılışını gerçekleştirdikten sonra bir süre sergiyi dolaşarak tablolar hakkında bilgi aldı.

Programa, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenay Baydaş'ın yanı sıra Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zihni Merey, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.


Anahtar Kelimeler: ' panel karma resim sergisi

YAZARLAR