Vanspor ve Rakiplerine PFDK'dan Ceza Yağmuru: Çirkin Tezahürat Bedeli Ağır Oldu!

TFF 2. Lig takımlarına ceza yağmuru.

Van 13.10.2024 23:35:28 0
Vanspor ve Rakiplerine PFDK
Tarih: 13.10.2024 23:35

Türkiye Futbol Federasyonu 2. Lig kırmızı grup ekiplerinden Vanspor, ev sahibi oldukları maçta Aksarayspor'a 1-0 mağlup olduktan sonra taraftarların neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat sebebiyle 24 bin lira para cezasına çarptırıldı.

Diğer takımlar olan Belediye Derincespor, Karacabey Belediyespor, Serik Belediyespor, Yeni Mersin İdmanyurdu, Elazığspor, Menemenspor ve Karaman Futbol Kulübü de çeşitli disiplinsizlikler sebebiyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'ndan (PFDK) ceza aldılar.

ELAZIĞSPOR ZORA GİRDİ: CEZALAR PEŞ PEŞE

PFDK'nın yaptığı açıklama neticesinde, Vanspor'un lider Aksarayspor'la yaptığı maçta ikinci kez yaşanan olumsuz tezahüratlar sebebiyle para cezasına maruz kaldığı ortaya çıktı. Bunun yanı sıra, Belediye Derincespor'un masörü Gazmend Rahova mücadele hakemine yönelik davranışları ve Karacabey Belediyespor taraftarlarının ilk kez gerçekleştirdikleri çirkin tezahüratlar sebebiyle ihtar aldı. Serik Belediyespor futbolcusu Alihan Kubalas'a hakaret nedeniyle men ve para cezası verildi.

ÇİMENTAŞ ELAZIĞSPOR'UN CEZALARLA İMTİHANI

TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta yer alan Çimentaş Elazığspor, Menemen Futbol Kulübü ile karşılaştığı maçta bir dizi ihlallerden dolayı ağır cezalara çarptırıldı. Stadyumdaki koltukların numaralandırılmaması, merdiven boşluklarının boş bırakılmaması ve usulsüz seyirci alınması gibi nedenlerle toplamda 122.400 TL para cezası aldılar. Ayrıca taraftarların neden olduğu saha olayları sebebiyle bir maçı seyircisiz oynamalarına karar verildi. Menemenspor futbolcusu Burak Avşar'a rakibe yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle ceza uygulandı ve Karaman Futbol Kulübü de taraftarlarının kötü tezahüratı nedeniyle ihtar aldı. Teknik sorumlu Mehmet Yıldırım da hakemlere yönelik hareketlerinden ötürü cezalandırıldı.

Bu cezalar, takımların gelecek maçlarda saha içi ve dışı düzenlerini nasıl sağlayacaklarını ve taraftarların davranışlarını nasıl kontrol edeceklerini sorgulamalarına sebep olacak gibi görünüyor.

Kaynak: Van Postası Gazetesi