Boşanma Avukatı Nasıl Seçilir?

İzmir boşanma avukatı davaları günümüzün en kritik dava süreçleri arasındadır. Başarılı bir şekilde ilerlemeyen bu boşanma davaları ciddi sıkıntılara yok açmaktadır. Bu sebeple davayı iyi bir şekilde yürütebilen avukatlar seçme

Yaşam 24.02.2022 08:57:00 0
Boşanma Avukatı Nasıl Seçilir?
Tarih: 01.01.0001 00:00

İzmir boşanma avukatı davaları günümüzün en kritik dava süreçleri arasındadır. Başarılı bir şekilde ilerlemeyen bu boşanma davaları ciddi sıkıntılara yok açmaktadır. Bu sebeple davayı iyi bir şekilde yürütebilen avukatlar seçmek önemlidir. Doğru boşanma avukatı nasıl seçilir;

  • Öncelikle gereksiz vaatler sunan avukatlardan uzak durulmalı. Boşanma avukatları ile bir araştırma yaptığınızda görüştüğünüz avukatların, dava süreci ile gidişatı hakkındaki konuşmalarını gözlemleyiniz. Konuşma başında davanın lehinize sonuçlanacağıyla ilgili garanti veren avukatlardan uzak durmalısınız. Çünkü referansı olan avukatlar bile dava kaybedebilmektedir.
  • En başta ücret konuşulmalı. Avukat seçerken sürecin bütün detaylarını ve fiyatını hiçbir belirsizlik kalmayacak şekilde konuşmalısınız. Dava sürecinin sonunda herhangi bir sorunla karşılaşmamak için bu tavsiyeye kulak asmalısınız.
  • Avukatın davayı kazanma oranı gözlemlenmeli. Boşanma avukatı seçerken mutlaka avukatın önceki deneyimlerine, dava sayısına ve referanslarına göz atmayı unutmayın. Anlaşmalı ve çekişmeli olmayan davaların aksine sürecin sancılı, çekişmeli referansları oldukça kritik bir öneme sahiptir.
  • Avukatın size olan davranış şekli, yaklaşımı değerlendirilmeli.
  • Sizin avukat ile iletişime geçmek istediğiniz zamanlarda, ne kadar hızlı geri dönüş yaptığına dikkat edilmeli.

En İyi Boşanma Avukatı Bulma Süreci

İzmir en iyi boşanma avukatı ihtiyacı en önemli konulardan biridir. Boşanma aşamasına gelmiş olan çiftlerin her şeyden önce akıllarına gelen konu, bu hassas süreçte en doğru şekilde nasıl avukat belirleyecekleridir. Avukat seçimlerinde tavsiyelerden ziyade en sağlıklı ve doğru yol birebir ön görüşme veya telefon ile görüşme yapmaktır. En iyi boşanma avukatı İzmir, müvekkili ile iyi bir diyalog, samimi ilişki kurabilen, kendisine ihtiyacı olduğunda ulaşabilen avukattır.

Boşanma mahkemece karar verilen ve bu karar netleşinceye kadar çiftler kanun önünde hala evlidirler ve evlilikle ilgili yükümlülükleri sürmektedir. Boşanmak isteyen tarafın öncelikle yapması gereken iş boşanma kararını kesinleştirmesidir. Ani sinir ile ve öfkeyle karar vermek yerine olgunlaştırılmış karar vermek daha mantıklıdır. Taraflar boşanma kararı vermeden önce aile uzmanlarından destek alarak evliliklerini kurtarmayı deneyebilirler. Bütün bu çabalara rağmen evliliğin yürümediği gözler önündeyse, boşanma kararı alınıp süreç başlatılmalıdır.

Boşanmak isteyen taraf mümkünse karşı tarafla konuşmalı ve anlaşmalı boşanma yolu ile devam etmelidir. Anlaşmalı boşanma kararı alınmazsa, boşanmak isteyen eş hukuki durumunu belirlemelidir. Boşanma davasının olası nedeni belirlenmeli ve dava en kısa sürede açılmalıdır. Boşanma nedenleri ise; zina, aldatma, fena muamele, hayati kast, onur kırıcı davranış, suç işleme, terk etme, akıl hastalığı gibi pek çok sebep bulunmaktadır.

İzmir boşanma avukatı tavsiye yukarıda belirtilen maddeleri ele almaktadır. Bütün evli bireylerin evlilikte oluşan sorunlara dayanarak aile avukatı aracılığıyla boşanma yetkisi bulunmaktadır. Aile mahkemeleri ile taraflar avukatlarıyla kendi hakkını arayabilir ve arzu ettiği sonuca ulaşabilirler.


YAZARLAR