Tarih: 08.04.2024 00:08

Yenilikçi Zihinler İnnovan Maratonu'nda Buluşuyor: Sen de Fikrini Sun, Geleceği Şekillendir!

Facebook Twitter Linked-in

Fikir Maratonu için geri sayım başladı,

İnnovan Girişimcilik Merkezi Fikir Maratonu, girişimcilik ekosistemi içerisinde yeni ve yenilikçi fikirleri desteklemeye hazırlanıyor. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nin ortak çalışması sonucu düzenlenen bu etkinlik için başvurular alınmaya başlandı. Meraklı ve yenilikçi ruhu olan katılımcılar için belirlenen son başvuru tarihi 19 Nisan olarak açıklandı.

İNNOVAN FİKİR MARATONU'NA KİMLER KATILABİLİR?

İnnovan Fikir Maratonu, 25-26 Nisan 2024'te düzenlenecek ve yenilikçi girişim fikri olan bireyleri ya da takımları geliştirmek için bir fırsat sunacak. Yarışmada, değerlendirme sürecinin ardından seçilen takımlar, 2 günlük maraton boyunca eğitimlerden ve mentorluk süreçlerinden faydalanacaklar. İnnovasyon ve girişimcilik odaklı bu etkinlik, katılımcıların fikirlerini hayata geçirme konusunda onlara gereken desteği verecek.

DEĞERLENDİRMELER VE ÖDÜLLER

Katılımcılara, eğitimler ve mentorluk sonrasında geliştirdikleri fikirlerini bir jüri önünde sunma şansı verilecek. Jüri tarafından seçilen en iyi 10 girişim fikri veya takım, Girişimcilik Merkezi'nin Ön Kuluçka Programı'na katılmaya hak kazanacak. Ayrıca ilk 3 sırayı alanlar, çeşitli ödüllerle taçlandırılacaklar.

BAŞVURU KRİTERLERİ VE SÜREÇ

Yarışmaya başvuracak kişiler veya 2-3 kişilik takımlar, herhangi bir sektöre ait yenilikçi ve sürdürülebilir bir girişim fikrine sahip olmaları gerekiyor. Ürün/hizmet, satış-pazarlama, lojistik gibi alanlarda yenilik getirecek projeleri olanları bekliyor. Başvurular, büyük bir heyecan ve merakla bekleniyor.

ÖN KULUÇKA PROGRAMININ SUNDUKLARI

Kazanan fikirler, Ön Kuluçka Programı'nda yer alma şansı bulacaklar. Bu, girişimci adayları için kapsamlı bir destek paketi içeren, üç aylık yoğun bir program. Yenilikçi fikirler, eğitimler ve mentorluk gibi desteklerle iş modellerine dönüştürülüp piyasaya sürülmeye hazırlanacak. Bu programın sonunda, girişimlerin gerçek birer iş modeline dönüşerek piyasaya sürülmesi amaçlanıyor.

Kaynak: Van Postası Gazetesi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —