YYÜ'nün İnovasyon Rüzgarı: İnnovan Girişimcilik Merkezi Akademisyenlerle Tanıştı

Van YYÜ'nün İnnovan Girişimcilik Merkezi'ne büyük ilgi.

Van 1.06.2024 22:13:49 0
YYÜ
Tarih: 01.06.2024 22:13

AKADEMİK GİRİŞİMCİLİKTE YENİ ADIM: İNNOVAN GİRİŞİMCİLİK MERKEZİ

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi tarafından düzenlenen "İnnovan Girişimcilik Merkezi Tanıtım Günü" akademik personeli bir araya getirdi. Üniversitenin girişimcilik ekosistemini güçlendirme ve akademik personelin girişimcilik çalışmalarını destekleme hedefleri doğrultusunda gerçekleştirilen etkinlikte, İnnovan Girişimcilik Merkezi'nin tanıtımı yapıldı.

AKADEMİSYENLER İNNOVAN GİRİŞİMCİLİK MERKEZİ'NDE BULUŞTU

Etkinliğin adı "İnnovan İnfoDay (İnnovan Tanıtım Günü)" olarak belirlenmişti ve İnnovan Girişimcilik Merkezi'nde düzenlendi. YYÜ'nün rektör yardımcısı Prof. Dr. Şenay Baydaş, üniversitenin projeler alanında kaydettiği ilerlemeyi ve yeni merkezin akademisyenlere sunacağı olanakları vurgulayarak, katılımcıları girişimcilik faaliyetleri için teşvik etti.

REKTÖR YARDIMCISINDAN AKADEMİSYENLERE ÖVGÜ

Prof. Dr. Şenay Baydaş, üniversitenin son yıllarda meydana getirdiği projelerin artışına değinerek, akademik camianın bu süreçteki başarılarını kutladı ve İnnovan Girişimcilik Merkezi'nin üniversiteye sağlayacağı katkılardan bahsetti.

MERKEZ MÜDÜRÜNDEN MENTÖRLÜĞE VURGU

Merkez müdürü Dr. Öğr. Üyesi Erol Kına ise açılış konuşmasında, merkezin faaliyetleri ve girişimcilere akademik mentorluk sağlama konusunda önemli bilgiler vererek akademisyenlerin katılımını özendirdi.

BÖLGESEL KALKINMA AJANSINDAN TAM DESTEK

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı adına konuşan Turizm ve Girişimcilik Politikaları Birim Başkanı Mehmet Emin Çakay, CMDP çerçevesinde İnnovan Girişimcilik Merkezinin gelişimine katkı sunacaklarını ifade etti.

İNNOVAN TANITIMDAN NETWORK ETKİNLİĞİNE GENİŞ PROGRAM

Sunulan farklı oturumlar, mentörlük ve ön kuluçka programları, merkezin tanıtımı ve soru-cevap oturumlarının yanı sıra yapılan network etkinliğiyle tamamlanan İnnovan Tanıtım Günü, akademik girişimciliğe büyük katkı sağladığı belirtildi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


YAZARLAR