Sema Coşkun ÜNAL


Kadınlar Günü mü Dedi Birileri?

Kadınlar Günü mü Dedi Birileri?



...erkek yapar, erkek eder, erkek bilir, elinin hamuru, saçının uzunluğu, aklının kısalığı, gelinlikle girmen ve ancak kefeninle çıkman, reddetme durumunda erkeklerin oturduğu kurtlar sofrasında iffetsiz ilan edilmen, hor görülmen,  sayılmaman, doğurmaya, doğurtmaya yarayan, yemek yapan, düşünememen sebebiyle fikirsizliğin ve bu sebeple akılsız kafanla söz etmemen, dövülmen, sövülmen, adamın tepesinin tasını attırdığın için bıçaklanman, burnunun dudaklarının hep bir kapı(!)  tarafından yaralanması, ihtiyaç görmediğinde öldürülmen, yakılman..  akrabaların ve çevrenin olmadığı yerlerde boynunda takılı tasma ile it muamelesi gördürülen, hep uyum sağlaması gereken, susması gereken ... vs...

Saydığım bütün örnekler Yahudi ve Hristiyan çağının en karanlık dönemlerini bizlere hatırlatması gerekirken , müslüman memleketlerimizden yada çevrelerimizden aldığımız haberler aklımıza geldi öyle değil mi?!
' Cennet anaların ayakları altında' lafzını tekerleme eylemişiz..

8 Mart için saklamışız.
Veda Hutbesinde son sözlerinde Kâinatın Efendisi (sav)'nin ' Kadınlar size emanetinizdir ' uyarısını hiçe saymışız.
Ne Hz. Yusuf olup iffetsiz yaklaşan Züleyha'yı reddettiniz, ne de Hz Muhammed'i hatırlayıp ilk olarak sıkıntılarınızı dertlerinizi eşlerinizle paylaştınız.
Ne islâmın başüstünde taşıdığı kadına anlam yüklediniz, ne de yuvanızda çocuklarınız önünde değer verdiniz.

...elaleme iyi görüneceğiz diye ailenize yedirmediniz, arkadaşlarınıza yedirdiniz.
Güzel sözleri ailenizden mahrum eyleyip yine ellere söylediniz.
Eş , baba olarak görevinizin yalnızca eve lokma getirmek olduğunu zannettiniz.
Zamanınızı ailenizden evvel arkadaşlarınıza ayırırken yüreğinizin sızlamasına kendinizce haklı sebeplerle müsade bile etmediniz.

Oysa iyi günde kötü günde yanınızda olmaya yemin etmiş, ömrünü sizinle geçiren, gecesini gündüzünü ve gençliğini size armağan eden eşlerinize sevgi göstermek bir kenara saygıyı bile vermediniz.
Evinizde sizin şekil vermenizi bekleyen körpecik yavrularınızı hayatta olduğunuz halde yetim bıraktınız.
Onları nizama (!) sokan farklı kültürler, anlayışlar, kişiler oldular.
Babalığınızın sorumsuzluğunu hissettirdiğiniz yuvalarınızda ileriki yaşlarında çocuklarınızdan şikayet ettiniz , geriye dönüp 'ben nerde hata ettim ' sorgusunu yapmadınız..

Allah için Beyler.. !!

Kendinizi bu dünyada fil görüp kadınları karınca ilan ettiğiniz ve ayaklarınız altında ezdiğiniz sürece Allah'ın rahmeti, mağrifeti, bereketi ve ihsanı sizinle olmayacaktır! Kapıdan çıkarken eşinizin duasını almadan, çocuklarınızı kucaklamadan ayrılmayın..

Kalplerinizin birbirine sıcaklığı, evinizde doğuracağınız İslamın güneşine bağlıdır.

Ve içini doldurmadığınız Kadınlar Günü mesajlarınızla kadınları oyalamayın!..