Tosun, “Van’ın sağlık konularını basınla istişare etti”

Van İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu’ndan görevi devralan Op. Dr. Muhammed Tosun kentteki gazetecilerle bir araya geldi.

Van 24.10.2022 11:41:00 0
Tosun, “Van’ın sağlık konularını basınla istişare etti”
Tarih: 24.10.2022 11:41

VANGÖLÜ TV ÖZEL

Van İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu’ndan görevi devralan Op. Dr. Muhammed Tosun kentteki gazetecilerle bir araya geldi. Tosun, Van’ın sağlık konularını basınla istişare etti. Gazetecilerle bir araya gelen Tosun, şunları söyledi:

“SAĞLIK TEŞKİLATLARININ İMKÂNLARINI VE İHTİYAÇLARINI TESPİT EDİYORUZ”

İlimizde yan dallar ve özel hizmetler açısından çok ciddi sıkıntılar görünmüyor. Hepsi hemen hemen ilde mevcut sayıları eksik olabilir ama diğer Doğu ve Güneydoğu illerine göre avantajı var.

“SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

Bizim ilk amacımız il dışına sevk vermemektir. Bütün sağlık hizmetini Van ili içerisinde yapmaktır. Belli başlı alanlarda sıkıntılar var bizler bu sıkıntıların üzerine giderek çözeceğiz.

“BASINLA İSTİŞARE AMACIYLA BİR ARADAYIZ”

Bu günkü toplantımızın amacı daha çok tanışma ve sohbet etmektir. Ben sizleri de dinlemek isterim. Çünkü halk ile iç içe olanlardansınız benim göremediklerimi sizler görüyorsunuz.

“DOKTOR İHTİYACIMIZI GİDERMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Kura açıklanmaya yakın bizde direk bakanlığa acil olan doktor istekleri için bakan beyle ve diğer genel müdürlerimizle bu doktorları almayı hedefliyoruz.

“VAN MERKEZDE ACİL SERVİS ÇALIŞMASI YAPILACAK”

Merkezde tek hastane var hastanelere bağlı 5-6 tane ek bina var. Bunlardan bir tanesi de İstanbul hastanesidir. Biz orada inceleme yaptığımızda kalabalık nüfusa hizmet verebilecek bir kapasitede olduğunu gördük. Orayı donanım olarak onarıp acil servisini aktifleştirme planımız var.

“VAN’A YENİ HASTANELER YAPILACAK”

Proje aşamasında olan Tuşba 150 yataklı devlet hastanesi var. Bunun için daha önce bir proje ve arsa değerlendirilmesi yapılmış. Özellikle nüfusun yoğun olduğu yerlerde bir hastane yapılması talebimiz olacak. Çünkü bizim hastaları yaymamız lazım.

“PERSONEL İLE HASTA İLETİŞİMİ GELİŞTİRECEĞİZ”

Personelin gerek hastanelerin temizliği konusunda gerek hastaların yönlendirilmesi konusunda daha kibar ve daha nazik olma gereksinimini hepsine ileteceğiz ve sıkı denetimlerle de takip edeceğiz.

“SAĞLIK PERSONELİ ALANINA UYGUN YERLERDE ÇALIŞACAK“

Vereceğimiz talimat ile herkes kendi alanında çalışacak. Bununla ilgili çalışmalarımızı yapıyoruz. Bu konuda kesinlikle taviz vermeyeceğiz.

“AÇIKLAMALARIMIZI DAHA SONRA İZİN ALARAK YAPACAĞIZ”

Biz bugün ciddi anlamda sizlerle tanışmak için toplandık. İlerleyen süreçlerde basın açıklaması yaparız. Hepiniz tecrübeli insanlarsınız yaptığımız konuşmalardan da haber çıkartabilirsiniz.

“AİLE SAĞLIĞI MERKEZLERİ DAHA ETKİN HALE GETİRİLECEK”

Aile hekimlerimiz belli sayıda hasta muayenesini yapmaktadır. Biz hasta sayılarına baktığımız zaman günlük 50-80 kişi arasında hastaya baktıklarını gördük. Aile sağlığı merkezlerindeki hasta sayısını artırarak acil servislerdeki hasta yoğunluğunu azaltmayı hedefliyoruz. Kamu hastanelerinde yapılan muayenelerin % 40 acil servislerde yapılıyor. Bizim hedefimiz bunu ilk başta %35 altına daha sonrada %30 altına düşürerek acil servislerde daha öncelikli hastaların bakılmasını sağlamaktır.

“SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN BURADAYIZ”

 Her yerde sıkıntı olur bizler bu sıkıntıları çözmek için buradayız. Her işleyen kurumda sıkıntı illaki olacaktır. Bunları zamanla çözmek için buradayız. Bu görev bunun için bize verildi. Sorunların büyük bir kısmını çözmeye talibiz.

“RANDEVU SIKINTISINI ÖNCELİKLİ OLARAK ÇÖZMEK İSTİYORUZ”

Belli bir sayıda zaten randevu veriliyor. Bizim amacımız bu sayıyı artırmaktır.

“HEKİMLERİN RANDEVU DIŞI HASTA MUAYENE SAYILARI ARTACAK”

Randevu bulamayan hastalarımız için hekimlerimiz, belli bir kapasitede randevu dışı hasta bakabilecekler.  Şuan bakıyorlar yine bakacaklar ve bu sayı biraz daha artacaktır. Bizim amacımız söylenen bu temel problemi çözmektir. Bunu biliyoruz ve bunun üzerine 2 haftadır çalışıyoruz. Kısa süre de bunu çözüldüğünü hep beraber göreceğiz.

Kaynak: Vangölü TV


Haber Kaynak : Van Gölü TV

YAZARLAR