Tuşba Belediyesi’nden dev proje  

Van’ın merkez Tuşba Belediyesi her alanda vatandaşa hizmet vermeye devam ediyor.

Van 24.10.2022 11:26:00 0
Tuşba Belediyesi’nden dev proje  
Tarih: 24.10.2022 11:26

VANGÖLÜ TV ÖZEL

 Van’ın merkez Tuşba Belediyesi her alanda vatandaşa hizmet vermeye devam ediyor. Bu sefer ki  dev projesi ise ‘Tuşba Park Evleri’ oldu. Tuşba Belediyesi yerleşkesinde yer alan 21 bin metrekarelik alanda 320 daire vatandaşların hizmetine sunulacak.

 Vangölü TV mikrofonlarına konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Naci Askar dev proje ile ilgili olarak şunları söyledi: 

Burada mülkiyeti Tuşba Belediyesine ait olan ve Tuşba Belediyesi yerleşkesinde yer alan 21 bin metrekarelik alanda 320 daireyi kat karşılığı olarak yapıyoruz. 2021 yılının Temmuz ayında temeli atıldı. Şuana kadar 6 bloğu tamamladık ve son 2 bloğun çalışmaları devam ediyor yılsonuna kadar tamamlamış olacağız.

İhale olduğu için hak ediş usulü olarak tapularımızı alıyoruz ve ilk tapularımızı bugün 40 kişiye dağıttık.  Yılbaşına kadar her ay 40 kişiye tapularını bu şekilde dağıtacağız. Buradaki 320 dairenin % 30 Tuşba Belediyesine kalanı ise bize aittir. Hedefimiz bu yılsonuna kadar % 95’lik kısmını tamamlamaktır. 

“11 BİN METREKARELİK YEŞİL ALAN BULUNMAKTADIR”

İki tip daire şekli mevcuttur. Bunlar 3+1 ve 4+1 şeklindedir.3+ 1 de brüt 180 metrekare net 150 metrekare, 4+ 1 de ise brüt 220 metrekare net 180 metrekare alan mevcuttur. Yaklaşık olarak 11 bin metrekarelik yeşil alan bulunmaktadır.

Lokasyon olarak merkezi bir yerdeyiz. Bunun dışında yüzme havuzu, kapalı spor salonu ve ilkokul inşaatı hemen yanı başımızda devam etmektedir. Biz gelecek yıl oturmaya başladığımda bu saydıklarımda hizmete sunulacaktır.

“YAŞANAN EKONOMİK KRİZDEN DOĞAL OLARAK BİZLERDE ETKİLENDİK”

İnşaat yapılırken yaklaşık olarak 100 milyon civarında bir maliyet bedelimiz vardı. Dünya genelinde yaşanan ekonomik krizden doğal olarak bizler de etkilendik. Tahmini maliyetimiz 250 ile 300 milyon civarındadır. Bu duruma sebep ise inşaat malzemelerin de yaşanan pahalılıktır. Bizler en makul seviyede fiyatlarımızı tutup vatandaşlarımıza sunmak istiyoruz.

Kaynak: Vangölü TV


Haber Kaynak : Van Gölü TV
Anahtar Kelimeler: Tuşba Belediyesi’ proje

YAZARLAR