Üçün, “Nitelikli insan gücünü bizler burada 4 yıl içinde yetiştiriyoruz”

İnsana ve çevreye saygıyı ilke edinen, yetiştirdiği insan ve verdiği eğitimle örnek gösterilen, Marmara fen ve teknoloji koleji açılışı yapıldı.

Van 21.10.2022 12:49:32 0
Üçün, “Nitelikli insan gücünü bizler burada 4 yıl içinde yetiştiriyoruz”
Tarih: 21.10.2022 12:49

VANGÖLÜ TV ÖZEL

Öğrencilerinde hem akademik anlamda hem de mesleki  teknik  anlamda çağın gerektirdiği donanımı yakalamayı hedeflerken; nitelikli eğitimi sürekli kılan ve gelişen, ulusal ve evrensel anlamda tüm insanlığa fayda sağlayan, insana ve çevreye saygıyı ilke edinen, yetiştirdiği insan ve verdiği eğitimle örnek gösterilen, Marmara fen ve teknoloji koleji açılışı yapıldı.

Açılışta Vangölü TV mikrofonuna özel konuşan Marmara Kolejleri Genel Müdürü Fatih Üçün, şunları söyledi:

Bizim kolejimiz 2021-2022 yılında eğitim –öğretime başladı. Şuan itibariyle toplamda 400 öğrencimiz burada eğitim öğretim görmektedir.32 öğretmen ve 8 tane de destek personelimiz bulunmaktadır. Öğrencilerimiz burada elektrik elektronik teknolojileri ve yenilenebilir enerji olmak üzere 2 alanda eğitim görmektedir. Tamamen son teknolojiyle donatılmış laboratuvarlarda eğitim görmektedirler.

Öğrencilerim ağırlıklı olarak mesleki eğitimler gördükleri için özellikle sanayi alanında işletmelerimizin ihtiyaç duydukları nitelikli insan gücünü bizler burada 4 yıl içinde yetiştiriyoruz.

Bu okullarımız milli eğitim ve sanayi ve teknoloji bakanlığı iş birliğiyle kurulmuştur. Amaç burada okul = fabrika ilkesiyle hareket edip öğrencilerimize mesleki eğitimi vermektir. Daha sonraki dönemlerde öğrencilerimizle birlikte üretim boyutunda geçmiş olacağız.

“SON YILLARDA KIZLAR DAHA FAZLA MESLEKİ EĞİTİMLERE ÖNEM VERMEYE BAŞLADI”

Bizim burada özellikle son yıllarda kızlar daha fazla mesleki eğitimlere önem vermeye başladı. Özellikle gençlerimiz teknoloji alanında ülkemizin ihtiyaçlarına cevap versin hem de teknoloji alanında dünya gündemini takip etsinler. Böyle olancada kız öğrencilerimiz oranı şuanda yüzde 35 erkek öğrencilerimiz ise yüzde 65 oranındadır.

Velilerimize çağrımız şu bizler burada iki alanda da eğitim veriyoruz. Hem mesleki hem de akademik alanda çağın gereksinimlerine ayak uydurarak eğitim veriyoruz. Güven içinde öğrencilerini buraya gönderebilirler.

MESLEK EĞİTİMLERİNE AİLELER ÇOCUKLARINI NEDEN GÖNDERMELİ?

Günümüzde ne okuduğunuz önemli baktığımız zaman binlerce gencimiz okuyup ta herhangi bir vasfa sahip değil. Bu durumda iş hayatına da atılamıyor. En büyük sıkıntı ellerinde bir mesleğin olmasıdır. Meslek liseleri işte bu yüzden önemlidir. Özellikle kız öğrenciler burada yazılım alanına yöneliyor. Katma değeri çok yüksek bir meslektir. Gençlerimize güvenelim, gerçekten başarılılar.

KAYNAK: VANGÖLÜ TV


Haber Kaynak : Van Gölü TV

YAZARLAR